„Femeia-Păianjen” din China. Escaladează stânci de 108 metri fără echipament (VIDEO)

„Femeia-Păianjen” din China. Escaladează stânci de 108 metri fără echipament (VIDEO)
Sursa foto: captura video Youtube/ New China TV

O femeie de 43 de ani din China uimește lumea prin abilitățile sale spectaculoase de a escalada stânci sau clădiri înainte fără niciun echipament, doar în mâinile și picioarele goale.

Singura femeie din lume care a escaladat fără echipament la mari înălțimi

„Femeia-Păjanjen”, așa cum a fost ea numită, a atras atenția întregii lumi după ce a escaladat stânci de peste 100 de metri înălțime fără niciun echipament, conform Adevărul.

Femeia este recunoscută ca fiind singura din lume care practică vechea tradiție Miao care presupune escaladarea stâncilor cu mâinile goale. Ea s-a cățărat pe o stâncă de 108 metri, echivalentul unei clădiri cu 30 de etaje.

Când a început să escaladeze

Femeia s-a apucat de cățărat pentru a concura cu băieți, dar și pentru a găsi ierburi medicinale, pe care le vindea, și excremente de păsări, folosite drept îngrășământ. La 15 ani, ea a devenit prima și singura femeie care a luat parte la o practică masculină de escaladare a stâncilor din provincia Guizhou, fără niciun echipament de siguranță.

„Oamenii spuneau că doar băieții pot face asta, dar eu credeam că bărbații și femeile sunt egali, așa că am învățat”, a declarat femeia.

Poporul Miao, originea practicii folosite de chinezoaică, locuiește în regiunile îndepărtate și muntoase. Acesta crede că înmormântările la mare altitudine le va permite decedaților să privească patria ancestrală din China centrală.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`