Family Start, programul de creditare pentru tineri, în care statul plătește o parte din dobândă. Ce conditiții trebuie îndeplinite

Family Start, programul de creditare pentru tineri, în care statul plătește o parte din dobândă. Ce conditiții trebuie îndeplinite
Sursa foto: Freepik / @freepik

Programele Family Start şi Student Invest au revenit, iar tinerii pot aplica pentru un credit, cu dobândă acoperită parțial de stat. Studenții pot lua împrumuturi de până la 75 de mii de, în timp ce tinerii căsătoriți pot primi până la 150 de mii de lei. Anul acesta, fondurile au fost suplimentate datorită interesului manifestat.

Au început înscrierile pentru creditul Family Start, cel mai avantajos credit din piaţă, din prezent. Trei bănci au primit bani în plus din partea statului pentru a acorda aceste împrumuturi, iar doritorii pot afla mai multe informații despre site-urile acestora, potrivit Observator News.

Care este vârsta maximă pe care o pot avea beneficiarii

Împrumuturile pot fi de aproximativ 30.000 de euro, iar statul plătește cea mai mare parte a dobânzii pentru acest tip de credit. Raportat la valoarea actuală a IRCC, creditul va avea o dobândă de 2,5%, ceea ce îl face cel mai avantajos din piaţă, în momentul de faţă.

Însă, există câteva condiții care trebuie îndeplinite pentru primirea acestui împrumut: vârsta beneficiarilor trebuie să fie mai mică de 45 de ani și să aibă un venit mediu net de până în 6.000 de lei lunar. Împrumutul poate să fie acordat pentru o perioadă de până la 5 ani.

Pe lângă acest tip de împrumut, mai există şi împrumutul Student Invest, dedicat studenţilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`