„Facekini”, un nou trend bizar în China pentru protecția solară. Ce alte ciudățenii mai folosesc chinezii
Pe măsură ce temperaturile cresc, oamenii devin din ce în ce mai inventivi în căutarea modalităților de protecție. Un exemplu interesant vine din China, unde a început o nouă modă: cea a cagulelor, cunoscute sub numele de „facekini”.
„Facekini”, noua modă a verii în China
În timp ce canicula a lovit puternic China, cererea pentru măștile faciale adecvate a crescut în mod semnificativ, mai ales în Beijing. Orașul se confruntă cu temperaturi record, unde mercurul din termometre a depășit 35 de grade Celsius. În unele regiuni ale țării, temperaturile solului au atins chiar și 80 de grade Celsius, scrie The Guardian.
În ultima vreme, oamenii au început să apeleze la modalități inovatoare pentru a se proteja de razele arzătoare ale soarelui. Rezidenții și vizitatorii se echipau cu diverse accesorii ingenioase, precum ventilatoare portabile și îmbrăcăminte care îi acoperea în mare parte pentru a evita arderea. Pe piață puteai găsi chiar și pălării echipate cu ventilatoare încorporate.
Un trend foarte popular era reprezentat de „facekinis”, un articol vestimentar ce începuse să fie purtat în mod similar cu măștile sanitare pe timp de pandemie. Acestea erau cagule dintr-un material subțire, prevăzute cu găuri pentru ochi și nas pentru a oferi protecție împotriva soarelui. Oamenii completau acest aspect cu mâneci separate, ce le acopereau brațele, și pălării cu boruri largi sau jachete ușoare din țesături rezistente la razele UV. Vânzătorii acestor produse bucură de un real succes, deoarece cererea este în creștere.
80 de grade Celsius la suprafață în Munții Flaming, Xinjiang
„Comparativ cu perioada dinaintea pandemiei, în urmă cu doi sau trei ani, anul acesta este mult, mult mai bun. Volumul vânzărilor a crescut, cu siguranță, mult anul acesta”, a spus un agent de vânzări, care și-a dat numele de familie Wang și care lucrează într-un magazin ce vinde pălării.
„Principala preocupare pe care o am sunt potențialele boli ale pielii sau dezvoltarea petelor solare”, a spus Li Xuyan, o elevă în vârstă de 17 ani, care vizita o zonă turistică din Beijing împreună cu mama ei.
Miercuri, televiziunea de stat chineză a difuzat imagini impresionante cu turiști care pozează alături de un termometru de 12 metri înălțime, amplasat în Munții Flaming din regiunea Xinjiang. Acest termometru indica temperatura în timp real la suprafață și arăta – 80 de grade Celsius.