Explozie la trenul care urma să transporte europarlamentarii din Strasbourg la Bruxelles / Nu se cunosc cauzele incidentului

Explozie la trenul care urma să transporte europarlamentarii din Strasbourg la Bruxelles / Nu se cunosc cauzele incidentului
Sursa foto: European Parliament / Facebook

Un tren care transporta europarlamentari din Parlamentul European de la Strasbourg înapoi la Bruxelles, joi, a fost evacuat după o aparentă explozie, potrivit Politico.

Explozie la trenul care urma să transporte europarlamentarii din Strasbourg la Bruxelles

Politicienii tocmai se îmbarcaseră într-un tren Eurostar care a fost închiriat de Parlament înainte de a fi evacuat.

Emmanuel Foulon, un asistent parlamentar belgian în grupul Renew Europe, a scris online că a auzit o „explozie”.

Pelle Geertsen, un oficial danez din grupul de stânga, a descris evacuarea drept „haotică”.

Pompierii au ajuns la fața locului, în gara Strasbourg.

„Un incident tehnic a avut loc într-un tren în gara Strasbourg”, a confirmat serviciul de presă al Parlamentului, adăugând că serviciile sale sunt în contact cu autoritățile competente și fac tot posibilul pentru a organiza mijloace de transport alternative.

„Vă rugăm să rămâneți calmi”, le-a îndemnat oficialul parlamentar Guillaume Pringiers colegilor într-un e-mail văzut de POLITICO. „Colaborăm cu Eurostar pentru a găsi o soluție”.

Pringiers a trimis un al doilea e-mail în care a spus personalului că primul tren va fi înlocuit cu altul, care va pleca în jurul orei 20 sau 21. Un al doilea tren închiriat este programat să plece în jurul orei 17:30.

„Traficul de intrare și de ieșire este întrerupt în Strasbourg din cauza fumului care iese dintr-un tren”, a scris TER Grand Est, rețeaua feroviară regională, pe X. „Sfârșitul perturbării este estimat la ora 18:00”.

„Toată lumea este bine”, a spus un alt angajat de la fața locului, care a spus că a văzut fum. „Suntem cu toții aglomerați aici [la gară]”, a adăugat el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`