Explozie la o nuntă, în sudul Turciei: Cel puţin 30 de persoane au murit, iar alte 94 au fost rănite (FOTO, VIDEO)

Explozie la o nuntă, în sudul Turciei: Cel puţin 30 de persoane au murit, iar alte 94 au fost rănite (FOTO, VIDEO)

Cel puţin 30 de persoane au murit, iar alte 94 au fost rănite într-o explozie care s-a produs la o nuntă în sudul Turciei, la Gaziantep, localitate situată la aproximativ 95 km de oraşul sirian Alep, sfâşiat de război.

Explozia este un "atac terorist", provocată de un atacator sinucigaş, a declarat Guvernatorul regional Ali Yerlikaya, potrivit agenţiei de presă Anadolu, citată de BBC.

Autorităţile suspectează că deflagraţia a fost pusă la cale de gruparea teroristă Stat Islamic sau PKK, dar niciuna din organizaţiile extremiste nu a revendicat atacul, potrivit CNN.

„Vreau să subliniez încă o dată că nu există nicio diferență între tentativa de lovitură de stat din 15 iulie, în care am pierdut 240 de cetățeni, comisă de FETO (rețeaua predicatorului auto-exilat Gulen, pe care guvernul o denumește FETO — Organizația Teroristă Fethullah Gulen, potrivit siglei în limba turcă — n.r.), între PKK (Partidul Muncitorilor din Kurdistan, considerat organizație teroristă de către Turcia, SUA și UE — n.r.), care numai în ultima lună a ucis 70 de membri ai forțelor de securitate (…) și atentatul din Gaziantep, probabil comis de către Daesh", arată comunicatul șefului statului turc.

Într-un comunicat în care cere națiunii "răbdare și tărie", premierul turc, Binali Yildirim, a condamnat la rândul său atacul terorist.

Vicepremierul Mehmet Simsek a subliniat "conviețuirea" diverselor grupuri etnice, precum turcii, kurzii și arabii, în Gaziantep.

Explozie la o nuntă, în sudul Turciei

#DIRECT_ONE_3ysqqv#

Turcia: Atentat terorist, în timpul unei nunți

Atac terorist la o nuntă din Turcia

Urmăriți B1TV.ro și pe
`