Experții americani în sănătate publică discută închiderea școlilor ca urmare a focarelor de Variola Maimuței

Experții americani în sănătate publică discută închiderea școlilor ca urmare a focarelor de Variola Maimuței
14 August 2024, Paraguay, Asunción: World Health Organization (WHO) logo is displayed on a smartphone in front of visual representation of test tubes labeled 'mpox'. WHO on 14 August 'has determined that the upsurge of mpox in the Democratic Republic of the Congo (DRC) and a growing number of countries in Africa constitutes a public health emergency of international concern (PHEIC) under the International Health Regulations (2005) (IHR).' Photo: Andre M. Chang/ZUMA Press Wire/dpa

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a clasificat recent variola maimuței ca o urgență de sănătate globală. Această decizie sporeste preocupările legate de răspândirea acestei boli și posibilele sale efecte asupra comunităților din întreaga lume, inclusiv asupra sistemelor educaționale. Măsurile de prevenție și educația publică rămân esențiale pentru controlul acestei boli.

Conform unor surse din presa americană, experții în sănătate publică din SUA nu anticipează că variola maimuței va determina închiderea școlilor așa cum s-a întâmplat în cazul pandemiei de COVID-19. Christina Hutson de la Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) a explicat că transmiterea virusului variolei maimuței este diferită: „Poți vedea leziunile de pe cineva. Dacă nu îi atingi direct, nu te vei infecta.”

În SUA, conform lui Carlos del Rio, profesor de medicină la Universitatea Emory, școlile nu se vor închide în cazul răspândirii variolei în țară. Michelle Taylor, ofițer de sănătate al Departamentului de Sănătate al orașului Shelby, Tennessee, a adăugat că nu există dovezi că virusul suferă mutații sau se răspândește într-un mod care ar determina închiderea școlilor. „Pe baza științei, pur și simplu nu cred că se va întâmpla asta,” a menționat Taylor.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, secretarul general al OMS, a subliniat că variola maimuței poate fi oprită și ținută sub control. Peste 100,000 de cazuri au fost raportate la OMS de la începutul epidemiei globale în 2022, cu o creștere fără precedent în Africa. Aceste date subliniază importanța măsurilor preventive, cum ar fi evitarea contactului direct cu persoanele infectate și monitorizarea atentă a simptomelor bolii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)