Experiența neplăcută a unor români în Grecia. „Profită că nu înțelegem alfabetul lor”

Experiența neplăcută a unor români în Grecia. „Profită că nu înțelegem alfabetul lor”
Sursa foto: Shutterstock

Mai mulți români care au ales să-și petreacă concediul în Grecia au mărturisit că au avut experiențe neplăcute pe care le-au întâmpinat la tavernele locale.

„Profită că nu înțelegem alfabetul grecesc”

În acest context, un român a povestit pe Facebook o experiență neplăcută pe care a avut-o într-un restaurant din Halkidiki. Bărbatul a povestit cum a fost nevoit să plătească pentru produse pe care nu le comandase.

„Atenție la această tavernă! Vă încarcă nota de plată. Au pus pe bon pâine – 7 porții cu 1,6 euro/porție, deși noi am cerut doar o porție. Profită că nu înțelegem alfabetul grecesc”, a scris el într-o postare care a devenit rapid virală, însoțită de o fotografie a localului, scrie Adevărul.

Nu e o experiență singulară

Ulterior, postarea sa a devenit virală, iar mulți alți români spun că au avut experiențe la fel de neplăcute

„Noi am pățit așa la două restaurante, unul în Afytos și unul in Nea Iraklea. Ne-au adus din start apă la masă și pâine fără sa comandăm, în condițiile în care noi aveam paste sau alte chestii care nu necesitau pâine și nici nu am consumat-o. La final, după ce am cerut nota, au venit cu un platou cu desert (câteva triunghiuri de pepene verde, câteva pătrățele de cheesecake și 3 mini înghețate pe băț la 7 persoane). Am bănuit că din moment ce n-am comandat or fi din partea casei și la final ne-am trezit cu 25 euro extra pe notă -1,5 euro/persoana pentru pâine, 10 euro platoul desert și 5 euro apa”, a confirmat un alt turist.

„Direct pe masă. Aproape peste tot vin cu pâinea si apa necomandată”, a postat cineva o fotografie sugestivă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:42 - Ce reacție a avut un turist polonez după ce a văzut zăpadă pe Transfăgărășan: „Cred că a fost cea mai bună idee pe care am avut-o în vacanţă”
21:30 - IPS Teodosie: Femeia să nu se roage în pielea goală! Să se roage îmbrăcată cuviincios şi cu capul acoperit (VIDEO)
21:24 - Cum a fost păcălită Oana Roman de angajații unei firme care verifică centrale termice: „Să vă povestesc despre niște escroci și vă recomand să vă feriți de ei cât puteți”
20:59 - Ozana Barabancea, înșelată cu cea mai bună prietenă: „Pe el l-am iertat, dar pe ea, nu”
20:52 - Ministrul Sebastian Burduja, despre zona județului Galați: Toți consumatorii din zona afectată de inundații sunt alimentați cu energie electrică. Suntem pregătiți să intervenim, dacă vremea se înrăutățește (VIDEO)
20:45 - Ce le-a promis un poștaș din Vaslui locuitorilor din comunele afectate de inundații: „Merg să le duc pensia bătrânilor”
20:31 - Ce măsuri a luat Guvernul până acum în sprijinul comunităților afectate de inundații. Explicațiile lui Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării (VIDEO)
20:19 - A început „mica recalculare”. Marius Budăi a anunțat ce adeverinţe se iau în calcul. Ce detaliu important mai trebuie să știe pensionarii
20:07 - De unde a luat naștere expresia „ai carte, ai parte”? Foarte puțini români o folosesc în mod corect
19:57 - Seidler (USR): Fiecare candidat la prezidențiale vine în fața românilor cu ce a realizat. Lasconi – fondurile europene atrase, Ciucă și Ciolacu – inflație și deficit record (VIDEO)