Experiența de badantă în Italia, din perspectiva româncelor: „Nu ne întreabă nimeni dacă suntem bine sau nu”

Experiența de badantă în Italia, din perspectiva româncelor: „Nu ne întreabă nimeni dacă suntem bine sau nu”
Sursa foto: Freepik

Mulți români lucrează în străinătate, în special în Italia, Spania și Germania, ca îngrijitori de persoane în vârstă sau copii la domiciliu. Uneori, aceștia nu sunt înregistrați oficial, dar oferă îngrijire persoanelor vulnerabile, în ciuda sacrificiilor personale. Acești îngrijitori români dedică luni întregi departe de casă și familie pentru a asigura fericirea și bunăstarea altora.

Muncă istovitoare în străinătate

Cei care pleacă peste hotare să îngrijească persoane vârstnice fac un sacrificiu enorm, lăsându-și familia departe. Munca ca badantă necesită calități speciale și nu este ușoară. Badantele românce din Italia au povești impresionante, uneori chiar tulburătoare, cum ar fi munca lor până la epuizare pentru binele altora.

„Muncesc săracele până se îmbolnăvesc, e greu dar nu sunt alte soluții în România. Sacrificiul e enorm, tragi de tine până nu mai poți”, mărturisea o persoană despre lucrătoarele din acest domeniu.

Badantele românce muncesc pentru un trai mai bun

Badantele românce, fie tinere, fie în vârstă, au plecat în străinătate pentru a lucra și câștiga bani. O badantă de 26 de ani a plecat în Italia, iar acum, la 40 de ani, spune că a făcut acest sacrificiu pentru a asigura un nivel minim de trai, lăsându-și copiii mici acasă.

„Aveam 26 de ani când am plecat, am lăsat doi copii de 9 și 6 ani, acum am 40 de ani, nu am reușit să fac nimic decât să supraviețuim cu greu”, a spus o badantă.

„M-am sacrificat pentru a avea cei de acasă tot ce le trebuie… condiții de viață mai bune. Singura dorință pe care o am e să fie recunoscători. Multe dintre noi suntem doar bancomate. Nu ne întreabă nimeni dacă suntem bine sau nu. În special partenerii de viață. Dacă le trimiți bani, e totul ok”, spune o altă persoană, scrie Rotalianul.com, citat de Cancan.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:19 - Adriana Bahmuțeanu, ținta cuvintelor dure, venite din partea fiului ei cel mare. „Ești o rușine”
00:05 - Ciucă: Am pierdut politic pentru că am făcut coaliţie cu PSD. Important e să recunoşti când greșești. Unii colegi s-au opus atunci și au avut dreptate (VIDEO)
23:49 - Bode, banc cu PSD: „Cum deosebești la garderobă haina unui PSD-ist de celelalte?” (VIDEO)
23:42 - Doi medici de la un spital din Iași, bănuiți că ar consuma droguri în timpul gărzilor. Ambii sunt vizați într-o anchetă DIICOT
23:15 - Parlamentul a votat un proiect de lege care scutește de impozit câștigurile din cryptomonede. Biriș: „Probabil sunt destul de mulți care și-au luat șpăguțele prin bitcoin” (VIDEO)
22:58 - Vânzarea a peste 1000 de produse alimentare a fost oprită temporar de ANPC. Ce nereguli au sesizat comisarii
22:36 - Profesorul de economie Cristian Păun: Când politicienii îți spun ”stai liniștit în banca ta”, tre’ să sari ca ars. Discursul lor se va schimba radical după alegeri. Românii să fie cumpătați, că vin vremuri grele (VIDEO)
22:31 - Ce rețete neobișnuite a pregătit Meghan Markle cu ocazia Zilei Recunoștinței. „Vei fi regele sau regina burților fericire”
22:11 - Nicușor Dan, întrebat cu cine va vota la prezidențiale: „O să votez cu unul dintre ei” / „În momentul de față, îl avem sigur pe Marcel Ciolacu în turul 2” (VIDEO)
21:48 - Nicușor Dan: Referendumul nu va duce la desființarea sectoarelor. E o reechilibrare de putere între PMB și primăriile de sector / Bucureștiul anual acumulează deficit de dezvoltare pentru că nu pune bani în proiecte mari (VIDEO)