Experiența de badantă în Italia, din perspectiva româncelor: „Nu ne întreabă nimeni dacă suntem bine sau nu”

Experiența de badantă în Italia, din perspectiva româncelor: „Nu ne întreabă nimeni dacă suntem bine sau nu”
Sursa foto: Freepik

Mulți români lucrează în străinătate, în special în Italia, Spania și Germania, ca îngrijitori de persoane în vârstă sau copii la domiciliu. Uneori, aceștia nu sunt înregistrați oficial, dar oferă îngrijire persoanelor vulnerabile, în ciuda sacrificiilor personale. Acești îngrijitori români dedică luni întregi departe de casă și familie pentru a asigura fericirea și bunăstarea altora.

Muncă istovitoare în străinătate

Cei care pleacă peste hotare să îngrijească persoane vârstnice fac un sacrificiu enorm, lăsându-și familia departe. Munca ca badantă necesită calități speciale și nu este ușoară. Badantele românce din Italia au povești impresionante, uneori chiar tulburătoare, cum ar fi munca lor până la epuizare pentru binele altora.

„Muncesc săracele până se îmbolnăvesc, e greu dar nu sunt alte soluții în România. Sacrificiul e enorm, tragi de tine până nu mai poți”, mărturisea o persoană despre lucrătoarele din acest domeniu.

Badantele românce muncesc pentru un trai mai bun

Badantele românce, fie tinere, fie în vârstă, au plecat în străinătate pentru a lucra și câștiga bani. O badantă de 26 de ani a plecat în Italia, iar acum, la 40 de ani, spune că a făcut acest sacrificiu pentru a asigura un nivel minim de trai, lăsându-și copiii mici acasă.

„Aveam 26 de ani când am plecat, am lăsat doi copii de 9 și 6 ani, acum am 40 de ani, nu am reușit să fac nimic decât să supraviețuim cu greu”, a spus o badantă.

„M-am sacrificat pentru a avea cei de acasă tot ce le trebuie… condiții de viață mai bune. Singura dorință pe care o am e să fie recunoscători. Multe dintre noi suntem doar bancomate. Nu ne întreabă nimeni dacă suntem bine sau nu. În special partenerii de viață. Dacă le trimiți bani, e totul ok”, spune o altă persoană, scrie Rotalianul.com, citat de Cancan.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)