EXCLUSIV // Grecia pregătește noi restricții pentru turiști după ce numărul cazurilor de COVID-19 a explodat: „Autoritățile vor cu orice preț să salveze ce se mai poate salva din acest sezon estival”

EXCLUSIV // Grecia pregătește noi restricții pentru turiști după ce numărul cazurilor de COVID-19 a explodat: Autoritățile vor cu orice preț să salveze ce se mai poate salva din acest sezon estival
Sursa foto: Hepta

EXCLUSIV // Guvernul grec pregătește noi măsuri restrictive privind accesul călătorilor străini pe teritoriul elen, pe fondul creșterii numărului cazurilor de COVID-19 importate de la turiști. Autoritățile elene iau în calcul înăsprirea regulilor după întocmirea unui bilanț de către principalii actori din turismul grec, asociații patronale din Horeca, ministerul de resort, la 15 zile de la deschiderea oficiala a sezonului. Din păcate cifrele nu sunt deloc încurajatoare, în ciuda măsurilor de protecție luate la granițe.

Noi detalii despre restricțiile pregătite de către autoritățile elene

Potrivit informațiilor furnizate pentru B1.RO de Daniel Negru, un turist român care își petrece vacanța în Grecia și care a aflat date noi despre situația din Grecia, raportul conta pe un grad de ocupare a capacităților de 40%, însă în realitatea stațiunile au fost ocupate 25%. De asemenea, în intervalul 1-15 iulie au fost depistate 450 de cazuri pozitive din rândul turiștilor.

În acest condiții, industria turismului consideră ca iminentă aplicarea de la sfârșitul lui iulie a unor măsuri și mai drastice.

“Testul covid facut cu 72 de ore inainte se va cere tuturor turiștilor și nu numai la punctele de intrare ci si la recepțiile unităților de cazare.Portul măștii în spații închise devine iar obligatoriu, nu doar în mijloacele de transport. S-a pus în funcțiune un număr de telefon unde oricine poate reclama o situație neregulamentară observata într-un loc. Pe plaje se va pune în aplicare măsura celor 40 de persoane maxim pe o suprafața de 1000 m2 tot de la sfârșitul lunii”, a declarat Daniel Negru pentru B1.RO.

Nemulțumiri în rândul turiștilor români care petrec vacanța în Grecia

Tot mai mulți români sunt nemulțumiți de restricțiile impuse de către autoritățile elene, pe fondul creșterii numărului de cazuri de coronavirus, în special în ceea ce privește obligația de a prezenta rezultatele unui test negativ la graniță, efectuat cu 72 de ore înaintea recoltării probelor. Această condiție a devenit o grea provocare pentru românii care doreau într-un timp foarte scurt să ajungă în Grecia și care au luat cu asalt centrele de testare, depășite de cererea uriașă. Totodată, pe rețelele de socializare au apărut informații potrivit cărora mai mulți turiști români ar fi tratați jignitor și discreționar de către autoritățile elene.

În acest context, Ministerul de Externe anunță că ambasadorul României la Atena a avut o discuție cu ministrul grec de Externe despre situația românilor care își petrec sau intenționează să-și petreacă vacanța pe teritoriul acestei țări. Diplomatul român a transmis că este important ca autoritățile elene să comunice de o manieră transparentă și predictibilă măsurile pe care le adoptă în contextul epidemiei de coronavirus, astfel încât românii să-și poată organiza vacanțele în cunoștință de cauză.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`