CORONAVIRUS | Olanda: Examenul de bacalaureat, anulat

CORONAVIRUS | Olanda: Examenul de bacalaureat, anulat
Foto: Pixabay

Olanda a anunţat marţi că examenele centrale de sfârşit de studii, echivalente cu examenul de bacalaureat, vor fi anulate din cauza pandemiei de coronavirus.

Astfel, validarea sau nevalidarea diplomei de încheiere a studiilor va fi determinată doar pe baza notelor obţinute în timpul anului şcolar.

”Vreau, în aceste vremuri de criză, să le dau tuturor elevilor posibilitatea să obţină o diplomă completă şi să avanseze astfel fără pauză spre învăţământul superior”, a precizat Arie Slob, ministrul olandez al educaţiei, într-un comunicat.

În acest context, instituţiile de învăţământ au mai mult timp pentru a-i face pe elevi să treacă restul examenelor prevăzute care contează pentru notele obţinute în timpul anului şcolar.

Ministerul Educaţiei din Olanda încurajează puternic instituţiile şcolare să organizeze aceste examene de la distanţă, de exemplu prin videoconferinţă, scrie presa internațională. Dacă şcolile nu sunt în măsură să efectueze teste şcolare la distanţă, acestea din urmă pot să se deruleze în clădiri şcolare respectând o distanţă de securitate de 1,5 metri.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a ridicat izbuncnirea de coronavirus la nivelul pandemie. Sunt peste 395.000 de cazuri la nivel global, peste 103.000 dintre acestea recuperate. Numărul deceselor a depășit de 17.200 de oameni.

România a ajuns la 762 de cazuri de COVID-19, cu 186 depistate doar de la ultima informare. La ATI sunt internați 16 pacienți, dintre care 6 în stare gravă.

Dintre cele 762 de cazuri, 79 au fost declarate vindecate și externate, 53 la Timișoara, 19 la București, 3 la Craiova, 2 la Constanța, una la Cluj și una la Iași. Din nefericire, alte 8 persoane s-au stins din viață.

De asemenea, amintim că, pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 5.515 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19. Alte 83.970 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`