Europa s-ar putea întoarce la cărbune, pe măsură ce Rusia va reduce fluxurile de gaze

Europa s-ar putea întoarce la cărbune, pe măsură ce Rusia va reduce fluxurile de gaze
sursă foto: Hepta - Face to Face / Bilderbox

Cei mai mari cumpărători din Europa de gaz  rusesc au încercat  luni să găsească o alternativă de aprovizionare cu combustibili.

Aceștia au luat în calcul inclusiv  să ardă mai mult cărbune pentru a face față fluxurilor reduse de gaz din Rusia, care ar putea crea  o criză energetică în sezonul rece, conform  Reuters.

Europa s-ar putea întoarce la cărbune

În același context, Germania s-a confruntat  cu fluxuri mai scăzute din Rusia, a prezentat duminică cel mai recent plan al său de a urca nivelul de stocare a gazelor.

Germania ar putea  reporni centralele pe cărbune pe care și-a propus să le elimine pe rând, conform Hotnews.ro

„Este dureros, dar este o necesitate absolută în această situație să se reducă consumul de gaze”, a declarat ministrul Economiei Robert Habeck, membru al Partidului Verzilor, care a insistat pentru o folosire din ce în ce mai scăzută a cărbunelui, care produce mai multe gaze cu efect de seră.

„Dar dacă nu o facem, atunci riscăm ca depozitele să nu fie suficient de pline la sfârșitul anului spre sezonul de iarnă. Și atunci suntem șantajabili la nivel politic”, a spus el.

Europa caută o alternativă a cărbunelui rusesc

Țările europene, care caută alternative la cărbunele rusesc, au importat cu 40% mai mult cărbune din principalul centru de export al Africii de Sud în primele cinci luni ale acestui an decât în ​​întregul an 2021, arată cifrele obținute de Reuters.

Până la sfârșitul lunii mai, Richards Bay Coal Terminal (RBCT) din Africa de Sud a livrat 3.240.752 de tone de cărbune către țările europene, ceea ce constituie 15% din exporturile totale.

Ca parte a sancțiunilor impuse de Moscovei, în prima jumătate a lunii august, importurile de cărbune rusesc vor fi interzise în Uniunea Europeană.

Țările de Jos, Italia, Franța, Spania, Danemarca, Polonia, Germania și Ucraina au primit cărbune de la RBCT până în acest an. Unii dintre ei au început să importe din RBCT abia după ce Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:19 - Adriana Bahmuțeanu, ținta cuvintelor dure, venite din partea fiului ei cel mare. „Ești o rușine”
00:05 - Ciucă: Am pierdut politic pentru că am făcut coaliţie cu PSD. Important e să recunoşti când greșești. Unii colegi s-au opus atunci și au avut dreptate (VIDEO)
23:49 - Bode, banc cu PSD: „Cum deosebești la garderobă haina unui PSD-ist de celelalte?” (VIDEO)
23:42 - Doi medici de la un spital din Iași, bănuiți că ar consuma droguri în timpul gărzilor. Ambii sunt vizați într-o anchetă DIICOT
23:15 - Parlamentul a votat un proiect de lege care scutește de impozit câștigurile din cryptomonede. Biriș: „Probabil sunt destul de mulți care și-au luat șpăguțele prin bitcoin” (VIDEO)
22:58 - Vânzarea a peste 1000 de produse alimentare a fost oprită temporar de ANPC. Ce nereguli au sesizat comisarii
22:36 - Profesorul de economie Cristian Păun: Când politicienii îți spun ”stai liniștit în banca ta”, tre’ să sari ca ars. Discursul lor se va schimba radical după alegeri. Românii să fie cumpătați, că vin vremuri grele (VIDEO)
22:31 - Ce rețete neobișnuite a pregătit Meghan Markle cu ocazia Zilei Recunoștinței. „Vei fi regele sau regina burților fericire”
22:11 - Nicușor Dan, întrebat cu cine va vota la prezidențiale: „O să votez cu unul dintre ei” / „În momentul de față, îl avem sigur pe Marcel Ciolacu în turul 2” (VIDEO)
21:48 - Nicușor Dan: Referendumul nu va duce la desființarea sectoarelor. E o reechilibrare de putere între PMB și primăriile de sector / Bucureștiul anual acumulează deficit de dezvoltare pentru că nu pune bani în proiecte mari (VIDEO)