Eugen Tomac: Statele din vecinătatea Ucrainei au nevoie de sprijin pentru a gestiona fluxul crescând de oameni ce fug din calea războiului

Eugen Tomac: Statele din vecinătatea Ucrainei au nevoie de sprijin pentru a gestiona fluxul crescând de oameni ce fug din calea războiului
Foto: Facebook @ Eugen Tomac

Europarlamentarul Eugen Tomac a transmis o scrisoare președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, președintelui Consiliului European, Charles Michel și Înaltului Reprezentant pentru afaceri externe, Josep Borrell, pentru a solicita urgentarea transmiterii fondurilor prevăzute prin programele de ajutor promise pentru refugiați:

“Statele din vecinătatea Ucrainei au nevoie de sprijin pentru a gestiona fluxul crescând de oameni ce fug din calea războiului. Avem în România zeci de mii de refugiați pe care avem obligația să îi găzduim, să le oferim sprijin și toate cele necesare. În acest caz, crearea unor centre logistice de protecție civilă în România și Slovacia pentru a distribui ajutoarele este o soluție eficientă și necesară.

Traversăm o nouă criză, prin urmare măsurile luate trebuie să fie corespunzătoare. Aplicarea imediată a aceleiași strategii ca în cazul crizei generate de COVID-19 este un pas corect. Mai exact, adaptarea rapidă a normelor de punere în aplicare a fondurilor de coeziune ale UE la realitățile actuale, pentru a permite statelor membre să găzduiască și să sprijine refugiații ucraineni, abordând, în același timp, chestiunile aferente legate de resurse și de preocupările în materie de securitate.

Sunt convins că instituțiile UE lucrează la foc continuu pentru a ajuta refugiații din Ucraina, dar și statele care îi primesc cu brațele deschise în aceste zile cumplite”, transmite Eugen Tomac.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`