Eugen Tomac, după decizia Comisiei Europene privind Republica Moldova: „România a fost primul stat care a susținut cu toată forța integrarea sa europeană. E firesc. Dincolo de Prut sunt tot români”

Eugen Tomac, după decizia Comisiei Europene privind Republica Moldova: „România a fost primul stat care a susținut cu toată forța integrarea sa europeană. E firesc. Dincolo de Prut sunt tot români”
Foto: Facebook / Eugen Tomac

Europarlamentarul Eugen Tomac, președintele PMP, a susținut că vineri e o zi decizivă pentru viitorul Republicii Moldova, deoarece Comisia Europeană s-a pronunțat în favoarea acordării acesteia a statutului de candidat pentru aderarea la UE. Aceeași decizie a fost luată și în cazul Ucrainei. Ambele state urmează de cum să treacă printr-un amplu proces de reformă. Recomandarea Comisiei Europene urmează sa fie discutată şi votată în cadrul şedinţei Consiliului European din 23-24 iunie.

Comisia Europeană, decizie favorabilă Republicii Moldova și Ucrainei. Reacția lui Tomac

„Zi decisivă pentru viitorul R. Moldova!

Republica Moldova a primit verde pentru integrare europeană din partea Comisiei Europene!

Comisia s-a pronunțat astăzi în favoarea acordării statutului de candidat la UE pentru Republica Moldova şi pentru Ucraina, în înțelegerea că cele două state vor parcurge o serie de pași concreți pentru integrarea efectivă.

Astfel, procesul de aderare este DESCHIS, iar cele două state candidate trebuie să adopte numeroase reforme, mai ales în domeniile bunei guvernanțe, a statului de drept şi a combaterii corupției”, a scris Eugen Tomac, pe Facebook.

Recomandarea Comisiei Europene va fi discutată și votată de statele membre UE la ședința Consiliului European din 23-24 iunie, de la Bruxelles.

„România a fost primul stat care a susținut cu toată forța integrarea europeană a R. Moldova. Este firesc. Dincolo de Prut sunt tot români, iar locul lor este alături și împreună cu celelalte țări membre ale Uniunii Europene”, a mai scris Tomac, pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`