Eugen Tomac, după ce Roberta Metsola a fost realeasă președintele PE: Voturile pe care le-a obținut confirmă că este un politician bun. Pentru noi, românii, dosarul Schengen rămâne o problemă deschisă (VIDEO)

Eugen Tomac, după ce Roberta Metsola a fost realeasă președintele PE: Voturile pe care le-a obținut confirmă că este un politician bun. Pentru noi, românii, dosarul Schengen rămâne o problemă deschisă (VIDEO)
Sursa foto: Eugen Tomac / Facebook

Europarlamentarul Eugen Tomac, liderul PMP, a avut o intervenție în cadrul Știrilor B1 TV, prezentate de Irina Petrau, unde a vorbit despre realegerea Robertei Metsola în funcția de președinte al Parlamentului European.

„Parlamentul European are de luat o serie de decizii importante în următoarea perioadă”

Eugen Tomac a precizat că voturile pe care le-a obținut confirmă că este un politician bun, însă pentru noi, românii, dosarul Schengen rămâne o problemă deschisă, dar speră că totul se va rezolva cât mai curând.

“Sunt 5 ani de nou mandat în față, a fost o zi importantă, astăzi, pentru că a fost realeasă în funcția de președinte al Parlamentului European, Roberta Metsola, un politician de dreapta, care provine dintr-o țară foarte mică a Uniunii Europene, o țară insulă în Marea Mediterană, cum este Malta, și, evident, că voturile pe care le-a obținut confirmă că este un politician bun, care a reușit să răspundă așteptărilor pe care le-a avut Parlamentul în ultimii 2 ani și jumătate.

Pe de o parte, elementul de noutate, în sfârșit, România a reușit să obțină prin negocierile celor 2 colegi, Victor Negrescu de la PSD și Nicolae Ștefănuță de la Verzi, poziția de vicepreședinte, poziții votate cu o largă majoritate în Parlamentul European, în urma unor negocieri politice pe care familiile lor politice le-au avut.

Deci este un semnal bun pentru țară și evident că Parlamentul European are de luat o serie de decizii importante în următoarea perioadă”.

“Dosarul Schengen rămâne o problemă deschisă”

„Pentru noi, românii, evident, dosarul Schengen rămâne o problemă deschisă. Nu sunt, personal, mulțumit de modul cum instituțiile europene au tratat cazul Schengen în ceea ce privește România.

Să sperăm că în următorul an lucrurile se vor limpezi și acest blocaj absurd se va soluționa, dar există și alte teme care sunt de interes major pentru România.

Personal, îmi doresc ca instituțiile europene să accelereze procesul de integrare europeană a Republicii Moldova, pentru că evoluțiile politice de pe scena globală ne arată cât de fragil este echilibrul de securitate și este important ca românii de peste Prut să se integreze cât mai rapid, să beneficieze de umbrela Uniunii Europene într-un moment atât de dificil.

Și evident că sunt și alte dosare importante, cel privind instituirea pensiei unice la nivel european, chestiune care va fi de interes și pentru cetățenii români”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`