Etna erupe din nou: ploaie de cenușă pe aeroportul din Catania / Toate zborurile sunt suspendate

Etna erupe din nou: ploaie de cenușă pe aeroportul din Catania / Toate zborurile sunt suspendate
Sursa foto: captura video Youtube/ RTÉ News

Călătoria către și dinspre insula italiană Sicilia sunt în prezent perturbate din cauza unei erupții vulcanice. Aeroportul internațional Catania este închis din cauza unei erupții de pe Muntele Etna, care a provocat un nor de cenușă care ajunge la 8 km în aer.

Conducerea aeroportului a spus: „Suspendarea va avea ca rezultat anulări și/sau redirecționare către alte aeroporturi”, spunând că operațiunile normale vor fi reluate odată ce activitatea vulcanică se va încheia, potrivit Euronews.

Compania aeriană Aeroitalia a raportat că aeroportul va fi închis până la ora 18:00 în această seară (marți).

Niciun zbor nu aterizează sau pleacă la Catania, pe coasta de est a insulei. Unele zboruri sunt redirecționate către aeroportul Palermo și Comiso, în timp ce altele sunt anulate.

Locuitorii au raportat că au auzit zgomote puternice venind de pe Muntele Etna și ferestrele lor tremurând.

Autoritățile aeroportuare îi sfătuiesc pe pasagerii care urmează să zboare din Catania să verifice starea zborului lor înainte de a pleca spre aeroport.

Deși nu au fost emise numere oficiale, panourile de plecare ale aeroportului arată în prezent zboruri anulate până la ora locală 16.10. Nu se acordă statut pentru zborurile după această oră.

Pentru plecări între orele 13 și 15, cinci sunt redirecționate către Palermo și unul către Comiso.

Aeroportul Comiso se află la două ore de mers cu mașina de aeroportul Catania; ambele sunt la estul insulei.

În timp ce Palermo și Trapani sunt în vestul insulei, prin urmare, patru-cinci ore cu mașina de Catania.

Există companii de închirieri auto pe aeroporturile din Sicilia și există și autocare între principalele orașe.

În timpul întreruperii anterioare a călătoriei, aeroporturile sau companiile aeriene au aranjat autocare gratuite pentru a duce pasagerii la aeroportul la care urmau să aterizeze.

Companiile aeriene sunt obligate să ofere un alt zbor sau o rambursare în cazul în care un zbor este anulat sau întârziat cu mai mult de trei ore.

Cu toate acestea, acest lucru este doar atunci când ar fi putut preveni întreruperea. În cazul unei erupții vulcanice, nu este vina companiilor.

Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor, companiile aeriene se vor strădui în continuare să aducă pasagerii la destinația lor finală.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație