"Este nebunesc!". Premierul din Israel, atac extrem de dur la adresa Uniunii Europene

"Este nebunesc!". Premierul din Israel, atac extrem de dur la adresa Uniunii Europene

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului, a avut miercuri dimineață o întrevede cu liderii grupului de la Visegrad (Ungaria, Cehia, Polonia și Slovacia). În cadrul acestei întâlniri, Netanyahu a lansat un atac extrem de dur la adresa Uniunii Europene acuzându-o de "comportament nebunesc" pentru felul cum se poziționează față de țara sa.

Deși întâlnirea a fost una fără public, comentarii premierului israelian, comentariile acestuia au fost transmise din greșeală și în căștile reporterilor. Reprezentanţii delegaţiei israeliene au descoperit în scurt timp transmisia şi au închis toate microfoanele din sală la doar câteva minute după atacul lansat de Netanyahu, scrie Cotidianul.

”Uniunea Europeană este singura asociaţie de ţări din această lume care impune condiţii relaţiei cu Israel. Deşi noi producem tehnologie în fiecare domeniu, ei impun condiţii politice. Sunt singurii! Nimeni nu procedează aşa! Este nebunesc. Este într-adevăr nebunesc!”, a afirmat Netanyahu.

Supărarea lui Netanyahu vine din faptul că Uniunea Europeană condiționează acordul de asociere cu Israelul de anumite măsuri din procesul de pace al statului.

Acesta a dat ca exemplu, faptul că Israelul are o relație specială cu China fără ca aceștia să se implice în politica lor internă.

De asemenea, premierul israelian a susţinut că Europa îşi compromite propria securitate, atunci când subminează Israelul.

”Europa îşi compromite propriul progres atunci când subminează legătura cu inovaţiile israeliene printr-o încercare nebunească de a introduce condiţii”, a completat Netanyahu.

Premierul maghiar Viktor Orban a criticat la rândul său Uniunea Europeană în cadrul întrevederii, arătându-și nemulțumirea față de procesul de infringement lansat împotriva Ungariei.

”Cred că Europa trebuie să decidă dacă vrea să trăiască şi să înflorească sau dacă vrea să tremure şi să dispară. Nu sunt foarte corect din punct de vedere politic. Ştiu că ăsta este un şoc pentru unii dintre voi. Este o glumă. Dar adevărul este adevăr. Este vorba despre viitorul economic şi securitatea Europei. Aceste îngrijorări presupun o politică diferită faţă de Israel”, a completat Netanyahu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie