Eric Adams a devenit al doilea primar de culoare din istoria New York-ului. Va gestiona un buget de 98,7 miliarde de dolari (VIDEO)

Eric Adams a devenit al doilea primar de culoare din istoria New York-ului. Va gestiona un buget de 98,7 miliarde de dolari (VIDEO)
Foto: Hepta - Ferrari Press Agency / Lamkey Rod/CNP/ABACA

Eric Adams a devenit al doilea primar de culoare din istoria New York-ului. Această Primărie administrează cel mai important buget municipal din Statele Unite – 98,7 miliarde de dolari în anul financiar 2021 – 2022.

Eric Adams e noul primar al New York-ului

Eric Adams, un afro-american, a câștigat detașat alegerile din New York, arată rezultatele preliminare citate de presa americană.
Adams, un democrat, l-a învins pe contracandidatul său, republicanul Curtis Sliwa, după ce a obținut 70% din voturi.

Primăria New York-ului administrează cel mai important buget municipal din SUA – 98,7 miliarde de dolari pentru anul financiar 2021 – 2022. Mare parte din sumă e destinată gestionării crizei COVID.

Cine e Eric Adams

Eric Adams are 61 de ani, a fost ofiţer de poliţie şi sindicalist antirasist.

Acesta a fost polițist 22 de ani, ajungând la gradul de căpitan, iar în 1995 a fondat un sindicat care luptă împotriva rasismului.

După victoria în fața lui Sliwa, Adams a devenit al doilea primar de culoare din istoria New York-ului.

Primul a fost David Dinkins, care a câștigat alegerile în 1989. După ce și-a terminat mandatul, el a predat la Universitatea Columbia și s-a implicat în acţiuni caritabile. A murit anul trecut, la vârsta de 93 de ani.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
13:35 - Timișoara: Un tânăr s-a rănit după ce a sărit de la etajul 2 al unui hotel. Era urmărit naţional şi s-a speriat când poliția i-a bătut la uşă
13:34 - Avocatul Alexandru Mușătoiu câștigă premiul „Timișoara Law Firm of The Year 2024”
13:29 - Cățelul din Năvodari care a fost legat de mașină și târât, a fost salvat. În ce stadiu se află acum patrupedul
13:19 - Daniel Buda: Ceea ce se întâmplă în ultima perioadă pe scena politică e o chestiune care lasă românii cu un oarecare gust amar. În mod greșit există o percepție că această lege a fost făcută pentru Klaus Iohannis (VIDEO)
13:14 - Replica lui Ciolacu la afirmațiile lui Iohannis privind comisarul european: „Nu poți să faci jocuri meschine. Am văzut ce a negociat dânsul. Eu nu am negociat nimic pentru mine”
13:12 - Cea mai adâncă peșteră din România este mai mare decât se credea. Ce a descoperit o echipă de speologi
13:05 - Mark Zuckerberg a anunțat că actorii Judi Dench și John Cena vor fi vocile chatbot-ului Meta AI
13:00 - DSVSA Mehedinți: Listeria în mâncarea servită elevilor la şcoală
13:00 - Marcel Ciolacu, despre „legea Iohannis”: Trebuie să fim câteodată și bărbați politici. Eu n-am avut discuții cu Președintele pe acest subiect. A existat o discuție politică, care s-a rezumat că este o lege pentru o singură persoană. Ar fi o nedreptate
12:51 - Predoiu: Flagelul drogurilor a lovit Europa cumplit și devastator. Nu e România veriga slabă. Intră mai multe stupefiante prin vestul continentului