Erdogan: Unii deputați și primari ai opoziției pro-kurde se comportă precum membri ai organizațiilor teroriste. Ar trebui să existe acțiuni legale împotriva lor

Erdogan: Unii deputați și primari ai opoziției pro-kurde se comportă precum membri ai organizațiilor teroriste. Ar trebui să existe acțiuni legale împotriva lor
Foto: algemeiner.com

Președintele turc Recep Erdogan a declarat că unii parlamentari și primari din opoziția pro-kurdă se comportă precum membri ai unei organizații teroriste și a solicitat deschiderea unor acțiuni legale împotriva lor, informează Reuters.

Erdogan și Guvernul acuză Partidul Democratic al Poporului, formațiune pro-kurdă, că este o extensie a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK). De cealaltă parte, acesta susține că se opune violenței și nu dorește decât o soluție pașnică pentru kurzi.

”În Turcia nu există o problemă a kurzilor, ci una a terorismului. Toate minorităție etnice au probleme și mereu am încercat să le rezolvăm”, a susținut Erdogan într-un discurs.
Mai mulți politicieni kurzi vor fi, probabil, urmăriți penal, a spus acesta, cerând autorităților ca ei să fie tratați asemenea unor membri PKK – grup considerat terorist de către Turcia, SUA și UE.

”Cred că Parlamentul și sistemul judiciar sunt obligați să acționeze împotriva parlamentarilor care se comportă asemenea unor membri din organizațiile teroriste”, a spus acesta.

În iulie 2015, el a cerut Legislativului să ridice imunitatea politicienilor care sunt suspectați de legături cu militanții, după ce un procuror a început o anchetă care îl vizează pe Selahattin Demirtas, copreședinte al Partidului Democratic al Poporului. El a reluat miercuri acest apel.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`