Erdogan l-a numit „bețiv” și „necredincios” pe principalul său adversar de la alegerile prezidențiale din Turcia

Erdogan l-a numit „bețiv” și „necredincios” pe principalul său adversar de la alegerile prezidențiale din Turcia
Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan. Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Depo Photos

Președintele în exercițiu al Turciei, Recep Tayyip Erdogan, l-a numit „bețiv” și „necredincios” pe principalul său adversar de la alegerile de duminica viitoare, Kemal Kilicdaroglu, la cel mai mare miting din campania electorală, potrivit EFE și DPA preluate de Agerpres.

Erdogan l-a numit „bețiv” și „necredincios” pe Kilicdaroglu

Liderul turc a participat duminică la un miting electoral la Istanbul, în prezența a sute de mii de oameni, și a acuzat opoziția că vrea divizeze Turcia.

„Nu-l vom lăsa pe Kilicdaroglu, care merge cu organizaţii teroriste, să divizeze această ţară”, a declarat Erdogan, într-un discurs televizat.

El susține că la miting au participat 1,7 milioane de persoane.

În timpul discursului, președintele turc a spus că adversarul său Kilicdaroglu poate să bea cât vrea, oamenii nu vor da țara pe mâna unui „bețiv”. Erdogan i-a numit „necredincioși” pe opozanți.

Recep Tayyip Erdogan este la putere de 20 de ani și este cunoscut pentru retorica dură care vizează minoritățile, potrivit DPA.

Sâmbătă a avut un miting la Istanbul și Kilicdaroglu.

„Eu, împreună cu prietenii mei, voi aduce primăvara în această ţară, voi aduce pacea. Indiferent de cine sunt, ne vom ocupa de problemele tuturor celor care trăiesc în această ţară. Nu vom discrimina niciodată pe nimeni (…). Voi fi preşedintele a 85 de milioane (de oameni). Voi servi 85 de milioane. Nu voi face distincţii şi îi voi îmbrăţişa pe toţi”, declarase candidatul opoziției.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`