Erdogan îl compară pe Netanyahu cu Hitler. Președintele Turciei cere intervenția ONU și acuză Israelul că acționează cu „cruzime” și „barbarie” în Gaza

Erdogan îl compară pe Netanyahu cu Hitler. Președintele Turciei cere intervenția ONU și acuză Israelul că acționează cu „cruzime” și „barbarie” în Gaza
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, l-a comparat pe prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu cu dictatorul nazist Adolf Hitler, marți, la Adunarea Generală a ONU, și a îndemnat comunitatea internațională să îl oprească, transmite Politico.

Netanyahu, comparat de Erdogan cu Hitler

„Așa cum Hitler a fost oprit de alianța umanității acum 70 de ani, Netanyahu și rețeaua sa de crimă trebuie să și ei opriți de alianța umanității”, a declarat președintele Turciei, la New York, în discursul susținut la cea de-a 79-a Adunare Generală a ONU.

Erdogan acuză ONU că a eșuat în a-și îndeplini misiunea inițială și a devenit „o structură disfuncțională”.

Liderul turc susține că din 7 octombrie 2023, de când a izbucnit invazia israeliană în Gaza, au fost uciși peste 41.000 de palestinieni. Totodată, Recep Tayyip Erdogan spune că de gloanțele și bombele israeliene au fost vizați peste 17.000 de copii.

Președintele Turciei cere intervenția ONU

„Fac apel la Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite, ce mai așteptați că să preveniți genocidul din Gaza? Ca să opriți această cruzime și această barbarie?”, a continuat el.

Vorbind imediat după președintele Joe Biden, președintele Erdogan a criticat și politica americană din regiune.

„Cei despre care se presupune că lucrează la o încetare a focului din această fază continuă să trimită arme și muniție Israelului astfel încât să își poată continua masacrele”, susține Erdogan.

Președintele Turciei susține că statele care susțin Israelul „într-o manieră necondiționată” sunt și ele responsabile pentru situația din Gaza și le-a îndemnat să recunoască Statul Palestina „cât mai curând posibil”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`