Erdogan, despre interzicerea vălului în companii din UE: "Începe lupta între crucea creștină și semiluna islamică"

Erdogan, despre interzicerea vălului în companii din UE: "Începe lupta între crucea creștină și semiluna islamică"
foto: Revista 22

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a sancționat joi după-amiază decizia magistraților de la Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) de a interzice angajatelor purtarea vălului islamic în companiile din țările europene.

Liderul turc a susținut că decizia juridică este începutul luptei între „crucea creștină și semiluna islamică”. „Unde este libertatea religioasă? Ei au pornit o luptă între curce și semilună. Nu există nicio explicație cu privire la asta, spun foarte clar că Europa se îndreaptă spre epoca de dinainte de al Doilea Război Mondial”, a declarat Erdogan.

Curtea de Justiție a Uniunii Europene a decis marți că toate companiile europene au dreptul de a interzice angajatelor să poarte vălul islamic „ca parte a unei interdicții care vizează și alte simboluri politice și religioase”, informează ProTV.

Președintele turc a comentat și alegerile legislative din Olanda: „Oh, Rutte! Poate că ai fost primul în alegeri, dar ai pierdut un prieten ca Turcia.(…) Renunțați! Ați pierdut!” A spus liderul de la Ankara.

„Cum poate cineva să ignore o asemenea putere? Ce rău poate să genereze un politician care face campanie? A declarat președintele, acuzând țările europene care promovează organizații „ilegale”, în timp ce nu permit unui guvern legitim să organizeze evenimente de campanie pentru referendumul constituțional din Turcia.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`