Erdogan atacă limbajul secretarului de stat american Antony Blinken: ‘Abordez Israelul ca evreu, nu ca secretar de stat’

Erdogan atacă limbajul secretarului de stat american Antony Blinken: 'Abordez Israelul ca evreu, nu ca secretar de stat'
Foto: Hepta -Abaca Press / AA/ABACA

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a atacat vineri Statele Unite pentru că a exacerbat tensiunile dintre Israel și Palestina prin trimiterea unui portavion în regiune și prin folosirea unui limbaj sectar.

Președintele turc acuză Israelul că încalcă cele mai elementare drepturi ale omului

„Desigur, trimiterea de către SUA a unor portavioane în regiune nu contribuie, din păcate, la pace sau la reducerea tensiunilor dintre părți”, a declarat Erdogan în timpul unor comentarii televizate, informează middleeasteye.net.

„Secretarul de stat american [Antony Blinken] spune ‘Abordez Israelul ca evreu, nu ca secretar de stat’. Ce fel de abordare este aceasta? Dacă, drept răspuns, poporul vă spune că ar aborda regiunea ca un musulman, ce ați spune? Ar trebui să abordezi oamenii ca oameni”.

Președintele turc a declarat că tăierea curentului electric, a apei, a combustibilului și a hranei pentru două milioane de oameni înghesuiți în 360 de kilometri pătrați în Gaza reprezintă o încălcare de către Israel a celor mai elementare drepturi ale omului.

„Pedepsirea populației din Gaza nu va face decât să exacerbeze problema și să provoace mai multă durere, mai multă tensiune și mai multe lacrimi”, a spus Erdogan.

El a recunoscut că Turcia a trimis un avion militar cu ajutoare de urgență, inclusiv alimente, apă și medicamente, pe aeroportul El Arish din Egipt, făcând apel la Israel să permită intrarea ajutoarelor în Gaza prin punctul de trecere Rafah.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`