Emmanuel Macron, despre războiul din Ucraina: „Acum este timpul pentru acțiuni militare, nu pentru negocieri”

Emmanuel Macron, despre războiul din Ucraina: „Acum este timpul pentru acțiuni militare, nu pentru negocieri”
Sursa Foto: Hepta

În cadrul unui interviu pentru ziarul francez Les Echos, Emmanuel Marcon, președintele Franței, susține că „Acum este timpul pentru acțiuni militare, iar momentul negocierilor nu a venit încă”, potrivit European Pravda.

Macron susține că statul chinez a ajuns la aceeași concluzie: Este momentul acțiunii militare

„Cred că China ajunge la aceeași concluzie ca și noi, și anume că acum este momentul acțiunii militare. Ucrainenii rezistă, iar noi îi ajutăm. Acum nu este momentul negocierilor, chiar dacă ne pregătim pentru asta, mai întâi trebuie să se pună bazele”, susține Emmanuel Macron.

În cadrul vizitei din China, Macron a susținut că vizita dialogului cu statul chinez este despre consolidarea abordărilor comune ale războiului.

„În primul rând: sprijinul pentru principiile Cartei ONU. În al doilea rând: o reamintire clară despre tehnologia nucleară, iar China trebuie să tragă concluzii din consecințele faptului că președintele Putin a desfășurat arme nucleare în Belarus, la câteva zile după ce s-a angajat că nu o va face, în al treilea rând: un memento foarte clar despre drepturile umanitare și protecția copiilor. Și în al patrulea rând: angajamentul pentru o pace negociabilă și durabilă”, a explicat Emmanuel Macron, președintele Franței.

De asemenea, președintele francez a remarcat că Xi Jinping, omologul lui chinez, a vorbit despre arhitectura europeană de securitate.

„Dar nu poate exista o arhitectură europeană de securitate cât timp sunt țări invadate în Europa, sau conflicte înghețate. Deci puteți vedea că din toate acestea iese o matrice comună. Este Ucraina o prioritate pentru diplomația chineză? Poate că nu. Dar acest dialog oferă o oportunitate de temperare a comentariilor care s-au auzit din partea Chinei în raport cu Rusia”, a mai spus Macron.

Emmanuel Macron și Xi Jinping au publicat o declarație comună prin intermediul căreia au condamnat escaladarea nucleară și au cerut restabilirea păcii în Ucraina.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`