Emmanuel Macron dă vina pe jocurile video și pe rețelele sociale pentru revoltele din Franța

Emmanuel Macron dă vina pe jocurile video și pe rețelele sociale pentru revoltele din Franța
Sursa Foto: Hepta

Președintele Emmanuel Macron a criticat rețelele sociale și jocurile video pentru că au alimentat revoltele care au urmat uciderii unui adolescent de către poliția pariziană.

Jocurile video violente ar incita la o „deconectare de la realitate”, crede Macron

Vineri (30 iunie), președintele francez Emmanuel Macron a declarat că moartea adolescentului este „inexplicabilă” și „impardonabilă”, dar a adăugat că protestele trebuie să fie temperate pentru ca justiția să poată să lucreze.

De asemenea, președintele a precizat că o treime dintre cei arestați în timpul revoltelor erau „tineri sau foarte tineri”. El a atribuit acest lucru utilizării rețelelor de socializare în organizarea protestelor și a sugerat că jocurile video sunt de vină pentru acțiunile lor.

Jocurile video violente incită la o „deconectare de la realitate”, a susținut șeful statului francez, care a afirmat că tinerii protestatari „pun în scenă jocurile video care le-au otrăvit mințile”, a spus Macron.

Macron a declarat că este „responsabilitatea părinților să îi țină pe [protestatari] acasă” și a cerut site-urilor de socializare să îndepărteze „conținutul sensibil” legat de revolte.

Declarația lui Macron a fost criticată de susținătorii revoltelor, care au spus că a distras atenția de la tragedie și a minimalizat răspunsul privind moartea unui tânăr.

Recent, Biroul pentru Drepturile Omului al Națiunilor Unite a pledat pe lângă guvernul francez pentru a examina „problemele adânc înrădăcinate ale rasismului și discriminării rasiale” prezente în agențiile sale de aplicare a legii.

Ofițerul de poliție suspectat că l-a împușcat pe Nahel a fost acuzat de „omucidere voluntară de către o persoană cu autoritate” la 29 iunie și este în prezent în curs de investigare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`