Embargoul asupra motorinei din Rusia destabilizează piețele internaționale. Cine a devenit furnizor important de combustibil

Embargoul asupra motorinei din Rusia destabilizează piețele internaționale. Cine a devenit furnizor important de combustibil
Foto: Pixabay.com

Într-o răsturnare neașteptată de situație, New York a început să furnizeze motorină către trei nave în doar o săptămână, pe fondul embargoului rusesc la exporturile de carburanți, care a forțat cumpărătorii să-și găsească noi furnizori, scrie Agerpres.

New York devine exportator net de motorină

Trei nave, respectiv Mantaro I, Nord Master și Sti Queens, au încărcat în ultima săptămână peste un milion de barili de motorină de la terminalul International-Matex situat în portul din New York, conform estimărilor furnizate de Bloomberg. Acest fapt reprezintă o medie de 41,000 de barili pe zi în luna curentă, ceea ce constituie cel mai înalt nivel lunar înregistrat de la luna iunie 2020.

New York, de obicei, importă motorină din Europa și Canada, dar din iulie, a devenit exportator net de motorină, ceea ce a dus la scăderea semnificativă a stocurilor de produse distilate din regiune, ajungând la cel de-al doilea cel mai scăzut nivel înregistrat vreodată pentru această perioadă a anului, transmite Observator News.

Două nave cu motorină din New York se îndreaptă spre Europa, iar nava Sti Queens va pleca în două săptămâni spre portul Paranagua, Brazilia, conform datelor Kpler. Brazilia a devenit un important cumpărător de motorină rusă în acest an, înlocuind volumele provenite de pe coasta Golfului Mexic, unde exporturile de motorină au scăzut din cauza unor lucrări de mentenanţă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`