Elon Musk sugerează că Taiwanul ar trebui să facă parte din China / Reacție dură din partea Taipeiului

Elon Musk sugerează că Taiwanul ar trebui să facă parte din China / Reacție dură din partea Taipeiului
Foto: Hepta.ro / DPA Images / Patrick Pleul

Miliardarul Elon Musk a stârnit controverse după ce a sugerat că Taiwan ar trebui să facă parte din China și a comparat situația cu cea a Insulelor Hawaii. Comentariile sale au fost criticate dur de guvernul taiwanez, care a subliniat că Taiwanul nu este de vânzare și speră că Musk ar putea încuraja accesul la rețelele sociale în China, relatează Reuters, citat de Hotnews.ro.

Elon Musk sugerează că Taiwanul ar trebui să facă parte din China

Elon Musk, fondatorul SpaceX și Tesla, a comparat, în cadrul unei conferințe tech, situația Taiwanului cu cea a Insulelor Hawaii, sugerând că Taiwanul ar putea face parte din China dintr-un motiv arbitrar.

„Politica lor (n.r. a guvernului chinez) a fost de a reuni Taiwanul cu China. Din punctul lor de vedere poate este o analogie cu Hawaii sau ceva de genul, adică este o parte integrală a Chinei care în mod arbitrar nu face parte din China în mare parte fiindcă … Flota Pacificului a SUA a oprit orice fel de efort de reunificare cu forța”, a spus miliardarul.

Reacția dură a Taipeiului

Guvernul taiwanez a reacționat rapid și ferm la afirmațiile lui Musk. Ministrul taiwanez al afacerilor externe, Joseph Wu, a afirmat că Taiwanul nu este de vânzare și a subliniat că nu face parte din Republica Populară Chineză.

„Ascultați, Taiwanul nu este parte a Republicii Populare Chineze și cu siguranță nu este de vânzare”, a subliniat Wu în răspunsul său pentru Musk.

Aceasta nu este prima dată când Elon Musk face comentarii controversate cu privire la Taiwan și China. În trecut, el a sugerat că tensiunile dintre cele două țări ar putea fi rezolvate prin oferirea unui control parțial asupra Taiwanului Chinei, ceea ce a atras critici din partea guvernului taiwanez.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`