Elon Musk spune că „nu există nicio șansă” să fie învins Vladimir Putin în Ucraina. Miliardarul se opune noilor ajutoare: „Prelungirea războiului nu ajută Ucraina”

Elon Musk spune că „nu există nicio șansă” să fie învins Vladimir Putin în Ucraina. Miliardarul se opune noilor ajutoare: „Prelungirea războiului nu ajută Ucraina”
Foto: Hepta.ro / DPA Images / Patrick Pleul

Elon Musk le-a spus senatorilor republicani că „nu există nicio șansă” să fie învins președintele rus Vladimir Putin în războiul din Ucraina, relatează Bloomberg.

Elon Musk se opune noilor ajutoare americane pentru Ucraina

Miliardarul american a făcut afirmațiile în cadrul unei videoconferințe pe X Spaces, parte a platformei sale de social media, X, fosta Twitter.

Musk se opune proiectului care prevede noi ajutoare pentru Ucraina și care se află în dezbatere în Congresul SUA, astfel că i-a îndemnat pe cetățenii americani „să își contacteze reprezentanții aleși” în legătură cu această situație.

„Această cheltuială nu ajută Ucraina. Prelungirea războiului nu ajută Ucraina”, a spus omul de afaceri, în cadrul unor declarații ce au fost preluate și de agenția rusă de presă TASS.

El a negat vehement acuzațiile conform cărora ar fi devenit „apologetul lui Putin” și spune că astfel de opinii sunt „absurde”.

Forțele ruse ar folosi terminale Starlink pe care le obțin ilegal din țări terțe

Serviciul ucrainean de informații militare susține că forțele ruse obțin ilegal din țări terțe terminale de satelit de la Starlink, compania lui Elon Musk, și le folosesc tot mai des pe frontul din Ucraina.

Andriy Yusov, purtător de cuvânt al servicului ucrainean de informații militare, a declarat pentru Reuters că trupele ruse utilizează dispozitivele pentru a-și coordona atacurile în zonele ocupate ale Ucrainei.

„Contrabandă din țări terțe”, a spus oficialul ucrainean, când a fost întrebat de unde obținu rușii aceste terminate de satelit pentru accesul la internet de mare viteză.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:48 - BEC a validat candidaturile lui Marcel Ciolacu și Ludovic Orban la alegerile prezidențiale. Deciziile luate cu privire la alte candidaturi analizate în ședința de duminică
23:27 - 11 victime după un accident violent între un microbuz și un autoturism, în Bihor
23:01 - A venit momentul pentru o încetare a focului în Gaza și Liban, i-a spus Macron lui Netanyahu după tensiunile recente. Ce i-a răspuns premierul israelian
22:36 - Rareș Bogdan: Numai poporul este îndreptățit să judece dacă o persoană poate deveni sau nu președinte. Nu CCR-ul dominat de magistrați „garantați de PSD”
22:26 - Cristina Prună: Decizia CCR riscă să pună în pericol democrația. Îl favorizează tocmai pe Marcel Ciolacu, care își dorește un adversar precum George Simion în turul 2 (VIDEO)
21:57 - Lucian Romașcanu: PNL atacă fără să se gândească foarte mult, ci doar din scopuri electorale, o instituție fundamentală a statului / Cea mai câștigată este Elena Lasconi. Simion se pare că nu poate beneficia de voturile Dianei Șoșoacă (VIDEO)
21:33 - Ionuț Stroe, despre cazul Diana Șoșoacă: Publicarea motivării CCR este crucială pentru a nu ajunge pe un tărâm al procedurilor nedemocratice (VIDEO)
21:09 - Bărbat transportat la spital după ce a căzut într-un canal tehnologic din București
20:45 - Ludovic Orban: Nu fac parte dintre aceia care să jelească scoaterea din cursă a Dianei Șoșoacă. Este principala goarnă a propagandei rusești și face servicii regimului criminal Putin (VIDEO)
20:23 - Biroul Electoral Central a respins candidatura Dianei Șoșoacă pentru prezidențiale / Eurodeputata depusese un nou dosar după decizia Curții Constituționale