Elon Musk provoacă furie în urma unui mesaj postat pe Twitter: „Japonia va înceta să mai existe”

Publicat: 09 05. 2022, 12:25
Actualizat: 09 05. 2022, 12:38
Foto: Hepta

 Elon Musk avertizează că Japonia „va înceta să mai existe” dacă nu va creşte rata natalităţii, printr-o postare făcută luni pe contul de Twitter. Aceasta a provocat un val de reacţii furioase, conform Reuters.

Mare parte din resentimente au vizat însă guvernul nipon, căruia i se reproşează că nu s-a implicat în rezolvarea  acestei situații.

„Japonia va înceta într-un final să existe”

Elon Musk a declarat printr-o postare  pe Twitter că deși „Cu riscul de a spune ceva evident, dacă nu intervine o schimbare care să facă să crească rata natalităţii astfel încât să depăşească rata mortalităţii, Japonia va înceta într-un final să existe. Ceea ce ar fi o foarte mare pierdere pentru omenire”.

Populația Japoniei a intrat în declin după vârful de aproape 128 de milioane de locuitori în 2008. La momentul actual, cifrele arată aproximativ 125 de milioane, din cauza ratei scăzute a natalităţii, conform Agerpres.

În schimb, Japonia  se află pe locul trei în ceea ce privește deținerea de cea mai mare economie mondială. Japonia găzduiește lideri ai industriei din domenii precum,  producţia de maşini sau jocurile video.

Reacții apărute în urma postării făcute de Elon Musk

În urma postării făcute de cunoscutul antreprenor, reacțiile nu au ezitat să apară. Astfel că, Tobias Harris, un cercetător la Centrul pentru progresul american a menționat că „Ce sens a avut un astfel de mesaj?”.

„Preocupările legate de viitorul demografic al Japoniei nu constau în aceea că ‘ Japonia va înceta să mai existe ‘, ci mai curând în profundele schimbări sociale produse de declinul demografic”, a specificat acesta.

Alte persoane spun că nu doar Japonia se află într-o astfel de situație, ci şi alte state.  De exemplu, Germania, unde Tesla – marca nr. 1 a lui Musk – care a deschis de curând o nouă fabrică, conform Digi24.ro.

 Unii comentatori niponi susțin că această problemă nu este deloc surprinzătoare și dau vina pe propriul guvern că nu face suficient pentru a combate această situație.  Unele dintre soluțiile pe care le propun ar fi deschiderea mai multor grădiniţe, sau luarea unor măsuri pentru a a ajuta la revenirea la lucru a mamelor.

„Se tot spune că scade rata natalităţii, dar în condiţiile în care guvernul nu ia măsuri ferme de răspuns, noi ce mai putem să spunem? Tot ce spun şi fac (responsabilii guvernamentali – n.r.) e contradictoriu”, a publicat pe Twitter un utilizator cu numele SROFF.