Elon Musk, cel mai bogat om din lume a fost detronat / Cine i-a luat locul pentru scurt timp

Elon Musk, cel mai bogat om din lume a fost detronat / Cine i-a luat locul pentru scurt timp
Foto: Hepta/DPA Images / Britta Pedersen

Proprietarul Twitter și șeful Tesla, Elon Musk, a pierdut titlul de cel mai bogat om din lume, miercuri, 7 decembrie. Acesta a fost a doua cea mai bogată persoană din lume pentru puțin timp, conform Forbes.

Elon Musk deține titlul de cel mai bogat om din lume încă din septembrie 2021. Declinul s-a produs în urma unei scăderi a valorii participației sale la producătorul de mașini electrice și în urma unui pariu de 44 de miliarde de dolari pe firma de social media, scrie Reuters.

Cine a fost cea mai bogată persoană din lume pentru puțin timp

Pentru o perioadă scurtă de timp, titlul de cea mai bogată persoană din lume a fost preluat de către Bernard Arnault, directorul executiv al companiei-mamă a mărcii de lux Louis Vuitton, cu o avere personală de 185,3 miliarde de dolari.

Elon Musk a preluat titlul de la fondatorul Amazon.com, Jeff Bezos, iar în prezent are o avere netă de peste 185,7 miliarde de dolari.

Care sunt motivele pentru care averea lui Elon Musk a scăzut în ultima perioadă

Averea netă a lui Elon Musk a scăzut sub 200 miliarde de dolari în urma îngrijorării investitorilor care au renunțat la acțiunile Tesla, întrucât directorul executiv și cel mai mare acționar din lume a fost mult mai preocupat de Twitter. Declinul averii a început cu data de 8 noiembrie 2022.

În urma licitării pentru Twitter, Tesla a pierdut aproape jumătate din valoarea sa pe piață, averea lui Musk scăzând cu aproximativ 70 miliarde de dolari, conform ziare.com.

SpaceX, compania de rachete și Neuralink, un startup care dezvoltă interfețe creier-mașină cu lățime de bandă foarte mare pentru a conecta creierul uman la computere, sunt două dintre companiile conduse de Elon Musk.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:48 - BEC a validat candidaturile lui Marcel Ciolacu și Ludovic Orban la alegerile prezidențiale. Deciziile luate cu privire la alte candidaturi analizate în ședința de duminică
23:27 - 11 victime după un accident violent între un microbuz și un autoturism, în Bihor
23:01 - A venit momentul pentru o încetare a focului în Gaza și Liban, i-a spus Macron lui Netanyahu după tensiunile recente. Ce i-a răspuns premierul israelian
22:36 - Rareș Bogdan: Numai poporul este îndreptățit să judece dacă o persoană poate deveni sau nu președinte. Nu CCR-ul dominat de magistrați „garantați de PSD”
22:26 - Cristina Prună: Decizia CCR riscă să pună în pericol democrația. Îl favorizează tocmai pe Marcel Ciolacu, care își dorește un adversar precum George Simion în turul 2 (VIDEO)
21:57 - Lucian Romașcanu: PNL atacă fără să se gândească foarte mult, ci doar din scopuri electorale, o instituție fundamentală a statului / Cea mai câștigată este Elena Lasconi. Simion se pare că nu poate beneficia de voturile Dianei Șoșoacă (VIDEO)
21:33 - Ionuț Stroe, despre cazul Diana Șoșoacă: Publicarea motivării CCR este crucială pentru a nu ajunge pe un tărâm al procedurilor nedemocratice (VIDEO)
21:09 - Bărbat transportat la spital după ce a căzut într-un canal tehnologic din București
20:45 - Ludovic Orban: Nu fac parte dintre aceia care să jelească scoaterea din cursă a Dianei Șoșoacă. Este principala goarnă a propagandei rusești și face servicii regimului criminal Putin (VIDEO)
20:23 - Biroul Electoral Central a respins candidatura Dianei Șoșoacă pentru prezidențiale / Eurodeputata depusese un nou dosar după decizia Curții Constituționale