Elon Musk, acuzat de Rusia că planul de a bombarda Marte ascunde intenția de a trimite arme nucleare în spațiu cu un alt scop

Elon Musk, acuzat de Rusia că planul de a bombarda Marte ascunde intenția de a trimite arme nucleare în spațiu cu un alt scop

În spatele îndrăznețului plan al fondatorului Space X și Tesla, Elon Musk, de a bombarda nuclear planeta Marte, pentru a o face adaptabilă vieții umane, s-ar ascunde de fapt un alt plan, acuză Rusia. Dimitri Rogozin, fost vicepremier rus, actual președinte al agenției spațiale ruse Roscosmos, afirmă că planul lui Musk nu are ca scop adaptarea planetei Marte la viața umană ci este un paravan pentru a desfășura arme nucleare în spațiu.

„Un singur lucru stă în spatele acestei demagogii: este o acoperire pentru trimiterea de arme nucleare în spațiu”, a spus Rogozin, potrivit The Moscow Times.

Planul lui Elon Musk pentru Marte include intenția de a bombarda cu arme nucleare polii planetei

Planul fondatorului SpaceX, Elon Musk, de a bombarda planeta Mare în încercarea de a o face accesibilă vieții omenești nu este văzut cu ochi buni de Moscova. Autoritățile de la Kremlin susțin că planul este de fapt o acoperire pentru supremația spațială a SUA.

Dimitri Rogozin, fost vicepremier al Rusiei, acum președinte al Roscosmos, spune că teoria avansată de Elon Musk este absurdă, întrebându-se totodată cine i-a dat permisiunea fondatorului SpaceX să distrugă o planetă.

„Vedem astfel de tentative. Noi le considerăm ca inacceptabile și ne vom împotrivi în orice măsură va fi posibil”, a declarat Dmitri Rogozin, adăugând căRusiapregătește „un răspuns” și că reglementările internaționale interzic clar orice desfășurare de arme nucleare în spațiu.

Totodată, Alexander Bloshenko, și el oficial al Roscosmos, a afirmat că, pentru a lovi planeta Marte ar fi nevoie de10.000 de focoase nucleare.

„Pentru ca o explozie termonucleară la unul dintre polii lui Marte, cum spune planul SpaceX, pentru rezultate tangibile este nevoie de 10.000 de rachete nucleare pentru a transporta încărcătura”, a spus Bloshenko.

Ca răspuns, patronul Space X a scris pe Twitter: „Nici o problemă”.

SpaceX este pe cale să pună punct dependenței SUA față de Rusia, în privința călătoriilor în spațiu

Nu este prima dată când Dmitri Rogozin îl atacă public pe Elon Musk. Oficialul Rusiei l-a mai acuzat pe fondatorul SpeceX că încearcă să elimine Moscova de pe piața rachetelor purtătoare, scăzând prețul zborurilor spațiale comerciale.

Aceste afirmații din partea reprezentanților Roscosmos vin la o zi după ce Space X a fost constrânsă să amâne lansarea istorică a navei spațiale Dragon către Stația Spațială Internațională, din cauza vremii defavorabile.

Dacă lansarea reprogramtă pentru ziua de sâmbătă va decurge bine, SpaceX este pe cale să pună punct dependenței SUA față de Rusia, în privința călătoriilor în spațiu, scrie Forbes.com.

Practic, Statele Unite nu vor mai fi dependente de rachetele rusești Soyuz pentru a accede în spațiu.

După suspendarea zborurilor navetelor spaţiale în 2011, Statele Unite au fost nevoite să apeleze la Rusia pentru a transporta astronauţi pe Staţia Spaţială Internaţională, iar costurile au crescut mult.

Va fi prima misiune de acest fel de pe teritoriul american după nouă ani de pauză. Astfel, noi astronauți ai Administrației Naționale Aeronautice și Spațiale vor călători cu capsula Dragon până laStația Spațială Internațională.

De asemenea, dacă operațiunea va fi una de succes, va fi pentru prima oară când o companie privată trimite oameni în spaţiu.

Lansarea de acum reprezintă momentul în care sectorul privat începe să transporte oameni în spaţiu. Dennis Tito, primul turist spaţial, a plătit 20 de milioane de dolari în 2001 pentru a ajunge la Staţia Spaţială Internaţională cu o rachetă rusească. Acum, preţul a ajuns la 90 de milioane de dolari. O piaţă comercială competitivă ar putea readuce preţul.

Cei doi astronauți care vor fi la bordul Crew Dragon sunt Bob Behnken și Doug Hurley. Aceștia sunt astronauți cu experiență, cu sute de ore în spațiu la bordul unor navete. Bahnken are chiar și de experiență în misiuni de tip „space walk”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:58 - Vânzarea a peste 1000 de produse alimentare a fost oprită temporar de ANPC. Ce nereguli au sesizat comisarii
22:36 - Profesorul de economie Cristian Păun: Când politicienii îți spun ”stai liniștit în banca ta”, tre’ să sari ca ars. Discursul lor se va schimba radical după alegeri. Românii să fie cumpătați, că vin vremuri grele (VIDEO)
22:31 - Ce rețete neobișnuite a pregătit Meghan Markle cu ocazia Zilei Recunoștinței. „Vei fi regele sau regina burților fericire”
22:11 - Nicușor Dan, întrebat cu cine va vota la prezidențiale: „O să votez cu unul dintre ei” / „În momentul de față, îl avem sigur pe Marcel Ciolacu în turul 2” (VIDEO)
21:48 - Nicușor Dan: Referendumul nu va duce la desființarea sectoarelor. E o reechilibrare de putere între PMB și primăriile de sector / Bucureștiul anual acumulează deficit de dezvoltare pentru că nu pune bani în proiecte mari (VIDEO)
21:43 - Nicușor Dan îi îndeamnă pe bucureșteni să voteze și la referendum: “De trei ori DA!”/ „Ca primar, o să insist să avem niște standarde de cost, astfel încât lucrurile să fie cât mai echilibrate între sectoare” (VIDEO)
21:33 - Drama românilor din Valencia, la o lună după ce furtuna a distrus tot. „Nu mă gândeam că în Spania nu primeşti ajutor imediat”
21:09 - Drulă: Noi am vrea o alianță de dreapta dacă Bolojan preia PNL, cum spune toată lumea pe la colțuri / Programul PNL nu are nimic liberal, numai din astea ca la Ceaușescu / Nu cred ce spune Ciolacu, cred că el vrea toată puterea (VIDEO)
20:56 - Nicolae Ciucă: “Doar PNL poate sparge blatul toxic dintre PSD și AUR în turul I. Vă dau o veste, PSD va pierde încă o dată alegerile prezidențiale” / “Acest obiectiv a ajuns să fie obsesiv pentru ei” (VIDEO)
20:52 - Ciolacu: Am ajuns la Budapesta, unde vineri are loc o întâlnire decisivă pentru aderarea deplină a României la Schengen. Demersul nu e al vreunui partid anume, ci este al României