Elon Musk a pierdut titlul de cel mai bogat om din lume. Cine este miliardarul care a preluat tronul

Elon Musk a pierdut titlul de cel mai bogat om din lume. Cine este miliardarul care a preluat tronul
Sursa Foto: Hepta - Patrick Pleul/dpa-Zentralbild/ZB

CEO-ul companiilor Tesla şi Twitter, Elon Musk, a pierdut în mod oficial titlul de cea mai bogată persoană din lume, asta după ce valorile acţiunilor sale de la compania de automobile electrice au scăzut, în acest an.

Se pare că locul i-a fost luat de directorul executiv al grupului de bunuri de lux LVMH, Bernard Arnault, notează antena3.ro.

Elon Musk şi-a pierdut titlul de cel mai bogat om din lume

Potrivit Forbes, averea lui Musk valorează în prezent aproximativ 178 de miliarde de dolari, pe când Bernard Arnault deține 188 de miliarde de dolari.

Elon Musk a ocupat titlul de cel mai bogat om din lume încă din septembrie 2021, după ce a preluat acest loc de la fondatorul grupului Amazon, Jeff Bezos.

Elon Musk este directorul general şi cel mai mare acţionar al Tesla, cu o participaţie declarată de aproximativ 14%. În luna octombrie acesta a finalizat o preluare a reţelei de socializare Twitter în valoare de 44 de miliarde de dolari, potrivit BBC.

După ce şi-a construit o participaţie în Twitter la începutul anului, Musk a făcut oferta sa de 44 de miliarde de dolari în aprilie, chiar dacă mulți au considerat că această ofertă este prea mare.

Acesta a fost nevoit să vândă acţiuni Tesla în valoare de miliarde de dolari pentru a ajuta la finanţarea achiziţiei sale, ceea ce a contribuit la scăderea acţiunilor.

De asemenea, investitorii au fost îngrijoraţi de faptul că cererea pentru maşinile electrice ale companiei ar putea încetini, pe măsură ce economia slăbeşte, costurile mai mari ale împrumuturilor descurajează cumpărătorii şi alte companii îşi sporesc oferta de vehicule electrice.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`