Elon Musk a fost depășit. Cine este cea mai bogată persoană din lume

Elon Musk a fost depășit. Cine este cea mai bogată persoană din lume
Foto: Hepta - DPA Images / Patrick Pleul

Clasamentul celor mai bogați oameni din lume s-a schimbat, iar Elon Musk a fost depășit de către Bernard Arnault, șeful LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy, fiind acum cel mai bogat om din lume.

Ce avere are miliardarul francez

Averea netă a lui Arnault este de 207,6 miliarde de dolari, în comparație cu 204,7 miliarde de dolari, cea a lui Elon Musk, arată lista Forbes „Real-Time Billionaires List”, conform știrileprotv.

Averea lui Arnault a crescut vertiginous săptămâna trecută cu 22,7 miliarde de dolari, într-o singură zi, fiind un salt de 12,3%.

În schimb, averea lui Musk a scăzut cu 18 miliarde de dolari în ziua precedent, ceea ce înseamnă o scădere de 8,1%.

LVMH este un producător de bunuri de lux și portofoliul său include unele dintre cele mai renumite branduri precum Louis Vuitton, Christian Dior, Fendi și Tiffany & Co., iar în anul 2023 a înregistrat o creștere de 86,2 miliarde de euro. Asta înseamnă o creștere de 13% față de 2022.

Departamentul de retail selectiv a înregistrat cea mai mare creștere, de 25% în comparație cu anul 2022. Această performanță s-a datorită companiilor Sephora și creșterea DFS, care au susținut redresarea călătoriilor.

Profitul brut al LVMH a ajuns la 59,28 miliarde de euro, iar cel net este de 15,2 miliarde de euro.

Fondatorul LVMH se așteaptă ca în anul 2024 să fie unul și mai bun din punct de vedere financiar, ținând cont de faptul că firm ava participa la Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris.

Tesla are parte de probleme

Între timp, compania Tesla a lui Elon Musk a înregistrat o creștere de 3,5% în al patrulea trimestru din 2023 și a ajuns la un venit anual de 96,8 miliarde de dolari, o creștere de 15% față de 2022.

Dar, profitul brut al companiei a scăzut cu 15,3%, chiar dacă venitul net al Teslei a crescut la 7,93 miliarde de dolari.

Tesla are o perspectivă prudentă privind veniturile din 2024, fiind un an greu pentru industria auto globală.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)