Elevii din Florida vor învăța despre „binefacerile sclaviei” – un nou program în învăţământul public, promovat de guvernatorul republican Ron DeSantis

Elevii din Florida vor învăța despre „binefacerile sclaviei” - un nou program în învăţământul public, promovat de guvernatorul republican Ron DeSantis
Guvernatorul republican al Floridei, Ron DeSantis. Sursa foto: Hepta - Zuma Press / Matias J. Ocner

Guvernatorul republican al Floridei, Ron DeSantis, îşi continuă reforma conservatoare a învăţământului public printr-un nou program care abordează „binefacerile sclaviei”.

Ron DeSantis vrea să fie candidatul republicanilor la alegerile prezidențiale de anul viitor, dar până acum Donald Trump domină detașat competiţia internă. De altfel, DeSantis pierde tot mai mult teren, fapt ce l-a determinat pe Trump să glumească: „Cu cât oamenii îl cunosc mai bine, cu atât scade mai mult în sondaje”

Copiii din Florida vor învăța despre „binefacerile sclaviei”, o idee marca Ron DeSantis

Consiliul Educaţiei din Florida a validat o nouă reglementare privind predarea istoriei afroamericanilor, care include un program despre „binefacerile sclaviei”.

În document, citat de The Guardian, se arată că sclavia le-a permis afroamericanilor „să dezvolte competenţe care, în anumite cazuri, puteau fi aplicate în beneficiul lor personal”. Noul program face referiri și la violenţe comise persoane de culoare în anumite revolte etnice.

Vicepreşedinta americană Kamala Harris a catalogat inițiativa drept „o istorie revizionistă”: „În întreaga lume, oamenii ne ştiu istoria (…), iar noi ne vom trimite copiii în lume fără să-şi ştie propria istorie?”.

De asemenea, Florida Education Association, un sindicat cu peste 150.000 de membri, a criticat programul ca fiind „un deserviciu adus elevilor din Florida” şi un „mare pas înapoi”.

Ce schimbări în învățământ a mai făcut Ron DeSantis

Ron DeSantis a mai impus în această mare reformă programul ”Don’t say gay”, prin care sunt interzise în școli și grădinițe discuțiile despre orientarea sexuală sau identitatea de gen, precum şi programul ”Stop Woke Act”, care interzice predarea teoriei critice a rasei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)