După un weekend memorabil, Donald Trump și-a fixat un nou miting de campanie. Discursuri-manifest ale președintelui SUA, de Ziua Independenței

După un weekend memorabil, Donald Trump și-a fixat un nou miting de campanie. Discursuri-manifest ale președintelui SUA, de Ziua Independenței
foto: Hepta.ro / Abaca Press / Gripas Yuri/ABACA

Donald Trump, președintele SUA, plănuiește un miting de campanie în aer liber pentru sâmbătă, la New Hampshire, în ceea ce ar fi al doilea eveniment electoral major după cel de la Tulsa, Oklahoma, de luna trecută.

Echipa sa de campanie a făcut acest anunț, duminică, la finalul unui weekend dedicat Zilei Independenței în care președintele american a pledat din nou că va triumfa în războiul cultural cu „stânga radicală”.

Discursuri-manifest ale președintelui SUA, de Ziua Independenței

„Eroii americani i-au învins pe naziști, i-au detronat pe fasciști, i-au înlăturat pe comuniști, au salvat valorile americane, au ținut la loc de cinste principiile americane și i-au vânat pe teroriști până în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii. Acum suntem pe drumul spre a învinge stâga radicală, marxiștii, anarhiștii, agitatorii, escrocii și oamenii care, de multe ori, nu au nici măcar idee la ce sunt părtași”, a afirmat cel de-al 45-lea președinte al SUA, sâmbătă, pe peluza Casei Albe.

Donald Trump, sâmbătă, la Casa Albă

A fost doar o parte din mesajul pe care Donald Trump l-a prezentat populației americane în weekendul când SUA au aniversat 244 de ani de la proclamarea independenței față de Imperiul Britanic. Președintele în exercițiu își începea pledoaria încă de vineri, când a fost la Muntele Rushmore.

„Să vă fie clar, această revoluţie culturală a stângii are ca scop înlăturarea revoluţiei americane. Copiii noştri sunt învăţaţi în şcoală să-şi urască propria ţară. Făcând acest lucru, ei vor distruge tocmai civilizaţia care a salvat miliarde de oameni de sărăcie, boli, violenţe şi foamete şi care a dus umanitatea pe noi culmi de realizări, descoperiri şi progres. Mulţimi furioase încearcă să doboare statuile părinţilor noştri fondatori, să vandalizeze cele mai sacre memoriale ale noastre şi să dezlănţuie un val de infracţiuni violente în oraşele noastre. Există un nou fascism de extremă stânga care pretinde loialitate absolută. Cine nu vorbeşte limba lui, cine nu-i execută ritualurile, nu-i recită mantra şi nu-i respectă poruncile va fi cenzurat, interzis, pus pe lista neagră, persecutat şi pedepsit. Nouă nu ni se va întâmpla asta”, afirma președintele SUA, vineri, la Muntele Rushmore.

Donald Trump, vineri, la Muntele Rushmore

După un weekend memorabil, Donald Trump și-a fixat un nou miting de campanie

Reprezentanții echipei cu care Donald Trump încearcă să obțină un nou mandat de președinte, în 3 noiembrie, au anunțat că în cadrul evenimentului de la New Hampshire vor fi împărțite măști și substanțe dezifenctante. Potrivit datelor centralizate luni de Worldometer, până în prezent, autoritățile americane au confirmat aproape 3 milioane de cazuri de COVID-19, dar au un ritm de testare fără egal, cu peste 37,6 milioane de teste pentru coronavirus. Totodată, SUA au înregistrat circa 132.000 de decese.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`