După ce un băiat a murit în urma provocării de a mânca un chips extrem de iute, One Chip Challenge a fost retras din magazinele din SUA

După ce un băiat a murit în urma provocării de a mânca un chips extrem de iute, One Chip Challenge a fost retras din magazinele din SUA
Sursa Foto: Facebook/ Joe Cortez IV

După ce un adolescent din Massachusetts și-a pierdut viața din cauza unui trend care a devenit viral pe rețelele sociale, compania din spatele „One Chip Challenge” retrage produsul de pe rafturile magazinelor din Statele Unite ale Americii.

Conform site-ului producătorului, aceste este un produs picant, bazat pe un singur chips foarte picant ce conține porumb albastru, ulei de floarea-soarelui și/sau de șofrănel, Carolina Reaper Pepper, Naga Viper Pepper și sare de mare, notează g4media.ro.

„One Chip Challenge” a fost retras din magazinele din SUA

În prezent, compania Paqui se află în mijlocul unui scandal în SUA, deoarece produsul lor este asociat cu moartea unui adolescent, arată AP.

În urmă cu o săptămână, Harris Wolobah în vârstă de 14 ani a decedat, iar părinții acestuia sunt de părere că provocarea „One Chip” a fost cauza morții.

Se pare că provocarea OneChipChallenge constă în a mânca un chips extrem de picant și a aștepta cât mai mult timp înainte de a bea apă.

Poliția a transmis că a fost chemată la domiciliu și l-a găsit pe băiat „fără reacție și fără să respire”. El a fost transportat la spital, acolo unde a fost declarat mort.

„Sper, mă rog la Dumnezeu ca niciun părinte să nu treacă prin ceea ce trec eu. Nu vreau să văd pe nimeni suferind așa cum sufăr eu”, a declarat mama lui Harris, Lois Wolobah, pentru WBZ-TV. „Îmi lipsește atât de mult fiul meu. Mi-e atât de dor de el”, a mai spus femeia.

Ținând cont că băiatul era un jucător de baschet sănătos și nu a avut vreodată alergii, familia acestuia este convinsă că provocarea a cauzat decesul său.

Producătorul chipsului a cerut comercianților să nu mai vândă produsul

„Paqui One Chip Challenge este destinat exclusiv adulților, cu o etichetare clară și proeminentă care evidențiază faptul că chipsul nu este pentru copii sau pentru orice persoană sensibilă la alimentele picante sau care suferă de alergii alimentare, este însărcinată sau are probleme de sănătate.

Am observat o creștere a numărului de adolescenți și alte persoane care nu țin cont de aceste avertismente. Ca urmare, deși produsul continuă să respecte standardele de siguranță alimentară, din precauție, lucrăm în mod activ cu comercianții noștri cu amănuntul pentru a retrage produsul de pe rafturi. Oferim, de asemenea, rambursări pentru produsul nostru single-serve one chip challenge”, a transmis compania.

Conform Centrului Național de Intoxicații, chips-ul „conține capsaicină iar consumul cauzează de obicei dureri de gură și gât, dar poate duce și la probleme de sănătate mai grave, inclusiv atac de cord și leziuni esofagiene”, arată CBS News.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`