Dublu standard din partea jurnaliștilor de la The Sun: Publicația atacă dur "multi-milionarii născuți în străinătate" care influențează britanicii, deși proprietarul ziarului face parte din această categorie (FOTO)

Dublu standard din partea jurnaliștilor de la The Sun: Publicația atacă dur "multi-milionarii născuți în străinătate" care influențează britanicii, deși proprietarul ziarului face parte din această categorie (FOTO)

Publicația britanică The Sun a lansat vineri un atac la adresa "multi-milionarilor născuți în străinătate" care au stat în spatele demersului legal care a avut câștig de cauză, joi, la Curtea Supremă, și anume de a face obligatoriu votul Parlamentului britanic pentru a începe demersul de ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Printre cei pe care The Sun a pus tunurile se numără Gina Miller, o femeie ce lucrează în domeniul bancar care s-a născut în Guyana, și Dier Dos Santos, un hairstylist născut în Brazilia. Cei doi au fost printre primii care au cerut Curții Supremă să oblige guvernul britanic să consulte Parlamentul înainte de a invocat articolul 50 din tratatul Uniunii Europene privind părăsirea comunității europene.

"O varietate de activiști cu domiciliul în Uniunea Europeană conduși de multi-milionari bogați născuți în străinătate au provocat furie după ce au transformat planurile premierului Theresa May privind Brexitul într-un haos. (…) S-a stârnit revoltă, deoarece Brexistul, votat de 17 milioane de britanici, poate fi trădat de un grup mărunt de "remainers" (denumire dată celor în favoarea rămânerii în Uniunea Europeană)" a scris publicația The Sun, pe prima pagină a ediției de vineri.

Ceea ce au uitat ziariștii de publicația britanică este faptul că acel "grup mărunt" a fost în număr de 16 milioane la referendum, dar mai important că Rupert Murdoch este un "multi-milionar născut în străinătate", acesta fiind născut în Australia și având cetățenie americană, atrage atențiapoliticalscrapbook.net

De aici vine întrebarea și dacă acești jurnaliști sunt împotriva și a celui pentru care lucrează și a tentativelor sale de a influența opinia societății britanice.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:08 - George Simion spune că Becali ar putea fi printre candidaţii AUR: Îl iau pentru că aduce voturi. A învăţat unele lucruri. Nu merge degeaba la mănăstiri, la biserici
20:45 - Probleme în traficul din București din cauza furtunii: Mijloace de transport, blocate la Podul Grozăveşti (VIDEO)
20:18 - Extrema-dreaptă a câștigat alegerile parlamentare din Austria, arată primele estimări. Cancelarul Karl Nehammer și-a recunoscut înfrângerea
19:44 - Ion Iliescu: „Am un zâmbet de Dacie, un zâmbet industrial, cu patru viteze” / Secretul longevității sale și mesajul lui pentru români în prag de alegeri
19:32 - PSD organizează consultări cu sindicatele și patronatele pe tema programului de guvernare
19:06 - Trei cutremure, duminică, în România. Ultimul s-a produs în Brăila. Ce magnitudini au avut
18:52 - Cum s-au pregătit autoritățile din Galați pentru inundații. Costel Fotea: Scenariul e foarte negru și periculos. Nu s-a reușit refacerea barajelor într-un timp atât de scurt de la ultimele viituri. Evacuăm locuitorii, dar unii refuză să plece (VIDEO)
18:15 - Ciolacu, vizită în Complexul Studențesc Regie. A discutat cu studenții din cămine: „Sunt mici camerele astea vechi” / „E rău cu toaleta pe hol, mai ales pentru voi, fetele” (VIDEO)
17:54 - Noi măsuri în contextul vremii extreme: Locuitorii a 23 de localităţi din Galaţi, evacuaţi preventiv. Ce decizii s-au mai luat în ședința MAI / UPDATE: Ordine de evacuare și în județul Vrancea (FOTO)
17:42 - Galați: Cursuri suspendate luni în școlile din 22 de localități, din cauza riscului de inundații