Dubai Mall cea mai vizitată clădire din 2011. Centrul de shopping, mai vizitat decât aeroportul emiratului

Dubai Mall cea mai vizitată clădire din 2011. Centrul de shopping, mai vizitat decât aeroportul emiratului

Dubai Mall a fost cea mai căutată destinație de shopping și relaxare din lume, peste 54 de milioane de oameni alegând să treacă pragul centrului comercial. Cifrele sunt cu atât mai impresionante cu cât Aeroportul emiratului – oraș Dubai având un trafic anual de “doar” 50 de milioane de călători.

Datele oficialila ale companiei care deține clădirea arată că numărul cleinților care au vizitat centrul comercial a crescut cu aproximaticv 15%, de la 47 de milioane în 2010.

Cifra depășește și rezultatele înregistrate de cele mai de succes destinații turistice și parcuri tematice din lume, precum Times Square, 39,2 milioane de vizitatori, Central Park, 38 de milioane, și Niagara Falls, 22,5 milioane.

Numărul celor care au intrat în Dubai Mall îl depășeșete pe cel al turiștilor care au ajuns în 2011 în New York, care este potrivit statisticilor de 50,2 milioane de persoane, potrivit arabianbusiness.com.

Numărul sporit de vizitatori s-a resimțit și în cifra de afaceri a retailerilor care activează în spațiile comerciale din Dubai Mall, potrivit oficialilor centrului comercial vânzările fiind cu 35% mai mari anul trecut decât în 2010.

“Rezultatele record situază Dubai Mall pe poziția de cea mai vizitată atracție turistică și de shopping din lume, depășind orice altă atracție din lume”, a declarat Mohamed Alabar, președintele Emaar Properties, compania care controlează centrul comercial.

“Numărul vizitatorilor Dubai Mall este și o dovadă a creșterii interesului pentru Dubai ca destinație turistică și o dovadă convingătoare a performanțelor solide ale sectorului retail al orașului”, a mai adăugat el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`