Drama românului care fost ȘOFERUL lui Donald Trump: De ce a ajuns la PUȘCĂRIE și riscă să fie deportat!

Drama românului care fost ȘOFERUL lui Donald Trump: De ce a ajuns la PUȘCĂRIE și riscă să fie deportat!

Un român de 38 de ani care a lucrat ca șofer pentru familia președintelui american Donald Trump, este arestat de 8 luni de către autoritățile de imigrare din Statele Unite. Anchetatorii au descoperit că Zoltan Tamas, venit din Cluj, era condamnat în lipsă în România, scrie cotidianul The New York Times.

De opt luni, românul este închis într-o unitate penitenciară aflată la sute de kilometri de locul unde trăiește familia sa și riscă să fie deportat. Zoltan Tamas a ajuns în mod legal în Statele Unite, în 2011, fiind deținător al unei cărți verzi. Câștigase la loteria vizelor și s-a mutat în West Palm Beach, Florida, unde a cumpărat o casă pentru familia sa. În acea perioadă, soția sa, Alina, a născut al doilea copil, o fetiță care a venit pe lume cu o malformație la inimă. La doar cinci zile de la naștere, bebelușul a fost transportat cu avionul în Germania pentru a fi operat de două ori.

De când a fost închis, nu și-a mai văzut copiii și soția. În perioada 2013-2016, Zoltan Tamas a lucrat în cadrul unui club de golf deținut de Donald Trump, în calitate de șofer pentru mai mulți membri ai familiei Trump și pentru oficiali ai echipei de campanie. În timpul campaniei prezidențiale din 2016, Zoltan Tamas a fost promovat ca adjunct al șefului diviziei de securitate a clubului de gold din Jupiter, Florida. Românul prelua demnitari şi membri ai echipei de campanie de la aeroport, identitatea acestuia fiind verificată de Serviciul Secret din SUA, susține soţia bărbatului, Alina Rogozan.

În octombrie 2016, Zoltan a demisionat pe motiv că nu se înțelegea cu noul manager al clubului. Românul a fost arestat, după ce a depus actele în vederea obținerii cetățeniei americane, în 2016. La acea vreme, autoritățile i-au verificat trecutul și au descoperit că pe numele bărbatului exista o condamnare în lipsă în România pentru fraude în asigurări. Soția lui a declarat pentru New York Times că infracțiunea de care este acuzat bărbatul ei s-a produs în momentul în care un prieten s-a folosit de numele lui Zoltan Tamas pentru a obține în mod ilegal despăgubiri de la o societate de asigurări auto.

Potrivit publicației americane, avocatul lui Zoltan Tamas a precizat că autorităţile române nu au solicitat extrădarea clientului său. Cu toate acestea, în urmă cu câteva luni, o instanță din Statele Unite a ordonat deportarea românului. Avocatul a contestat, însă, decizia judecătorului, iar apelul urmează să fie judecat. Românul a ajuns în această situație din cauza faptului că administraţia Donald Trump a înăsprit măsurile în domeniul imigraţiei, inclusiv prin extinderea categoriilor de infracţiuni pentru care se poate decide extrădarea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`