Dragostea trece prin contul bancar / Cum a rămas o femeie fără 90.000 de euro

Dragostea trece prin contul bancar / Cum a rămas o femeie fără 90.000 de euro
Sursa foto: Pixabay

Un escroc sentimental care se descria ca fiind „arătos, serios, cinstit şi gata să întemeieze o familie” a golit cu 90.000 de euro contul unei femei pe care a cunoscut-o pe internet.

O femeie a rămas fără 90.000 de euro după ce a picat în plasa unui escroc pe internet

Victima înșelăciunii este o femeie din Val Bormida, Italia. După ce l-a cunoscut pe bărbatul „arătos, serios, cinstit și gata să întemeieze o familie”, pe un site de matrimoniale, s-a îndrăgostit de el și a început să-l ajute financiar.

Bărbatul era, de fapt, un infractor în vârstă de 35 de ani, dependent de droguri și cu condamnări anterioare pentru escrocherii similare, inclusiv împotriva mamei sale și a fratelui său invalid, care îl reclamaseră pentru extorcare de fonduri, și a unei foste iubite care îl reclamase pentru violare de domiciliu.

După ce s-au cunoscut în mediul virtual, povestea a continuat cu discuții telefonice, fără întâlniri față în față, deoarece bărbatul găsea mereu scuze pentru a le evita. Escrocul s-a folosit de „minciuni, șantaj psihologic și înscenări reale” pentru a înșela victima, a declarat poliția.

Bărbatul s-a prefăcut că a fost răpit

Bărbatul în vârstă de 35 de ani, originar din Potenza și rezident în Praia a Mare (Cosenza), îi ceruse inițial femeii, un împrumut pentru a face față unor dificultăți financiare temporare. Aceasta nu a ezitat să-l ajute. Acea primă cerere a fost urmată însă de altele, însă când femeia și-a golit complet contul bancar și a încercat să se opună cererilor, bărbatul s-a prefăcut că a fost răpit de un șantajist și a amenințat-o, pretinzând că este persoana care îl șantaja. Femeia a cedat și a cerut bani de la rude și prieteni, apoi de la bănci, relatează La Repubblica.

În cele din urmă, femeia a cerut ajutorul carabinierilor pentru a-și ajuta iubitul, numai că anchetatorii au înțeles imediat ce s-a întâmplat și au reușit să o convingă să depună plângere.

„Mi-e dor de tine”, este ceea ce i-a scris escrocul femeii înainte de a fi arestat

Cu puțin timp înainte de a fi arestat, în ciuda tuturor dovezilor, acesta a ridicat telefonul pentru ultima dată și i-a scris „Mi-e dor de tine” femeii pe care o înșelase timp de doi ani și jumătate prin telefon, făcând-o să creadă că vrea să se căsătorească cu ea și să întemeieze o familie, și de la care obținuse 90.000 de euro în total.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`