Dozele de vaccin Moderna ar putea fi înjumătățite pentru imunizarea mai rapidă a populației din SUA

Dozele de vaccin Moderna ar putea fi înjumătățite pentru imunizarea mai rapidă a populației din SUA
foto simbol: Hepta.ro / foto: Hepta.ro / DPA Images / Allison Dinner

Guvernul american ia în calcul administrarea a jumătate de doză a vaccinului Moderna, pentru imunicarea mai rapidă a populației. Ideea este momentan analizată de către Administrațioa pentru Alimente și Medicamente și compania Moderna, informează Reuters.

Jumătate de doză de vaccin, pentru segmentul de vârstă 18 – 55 de ani

Pentru moment, în SUA se discută varianta infectării a doar jumătate din donza de vaccin produsă de Moderna. Astfel, datele care se cunosc momentan fac referire la faptul că segmentul de vârstă 18 – 55 de ani ar putea primi jumătate de doză, de două ori, însemnând un obiect de a imuniza dublu numărul de persoane cu dozele pe care SUA le are.

Serul produs de Moderna necesită două injectării. „Știm că în cazul vaccinului Moderna, administrarea a jumătate de doză celor între 18 și 55 de ani, de două ori, înseamnă obținerea obiectivului de a imuniza dublul numărului de persoane cu dozele pe care le avem”, a precizat Moncef Slaoui, șeful Operațiunii Warp Speed, programul federal de vaccinare, potrivit sursei citate mai sus.

„Știm că induce un răspuns imun identic”, a adăugat el, în timpul intervenției de la CBS, informează sursa citată.

Totuși, compania Moderna și FDA nu au putut fi contactate imediat pentru a oferi o opinie cu privire la decizia ce se analizează în SUA, precizează Reuters.

Campania de vaccinare în SUA

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA a declarat că au fost administrate primele 4.225.756 de doze de vaccin anti-COVID-19 în țară, începând de sâmbătă dimineața, și au distribuit 13.071.925 doze.

SUA a aprobat și vaccinul dezvoltat de Pfizer și BioNTech, ser care trebuie să fie administrat în două doze, comparativ cu vaccinul realizat de Moderna.

Campania de vaccinare anti-COVID din SUA pare să meargă bine, având în vedere că vaccinările au depășit cu mult obiectivele inițiale, deoarece oficialii sperau să aibă 20 de milioane de persoane vaccinate până la sfârșitul anului 2020.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`