Două plaje populare din Sydney au fost închise, după apariția unor „bile negre misterioase”

Două plaje populare din Sydney au fost închise, după apariția unor „bile negre misterioase”
Sursa foto: Shutterstock

Două plaje foarte cunoscute din Sydney, Australia, au fost închise după ce s-au descoperit mai multe „bile negre misterioase”, conform autorităților locale.

Salvamarii au descoperit bilele neobișnuite de pe plajă

Una dintre plajele pe care au apărut aceste sfere este Coogee, populară în rândul excursioniștilor. Aceasta a fost curățată marți după ce salvamarii „au descoperit reziduuri misterioase, de culoare neagră, în formă sferică, aduse la mal pe toată lungimea plajei”, conform unui comunicat al consiliului orașului Randwick.

„În acest stadiu, nu se ştie despre ce fel de material este vorba, însă ar putea fi nişte ‘bile de catran’, care se formează atunci când petrolul intră în contact cu deşeuri şi apă, de obicei în urma unor deversări de petrol sau infiltraţii”, se mai spune în comunicat, conform Știrile ProTv. 

O altă plajă din Sydney a fost închisă

Plaja Gordons Bay, la nord de Coogee, a fost închisă miercuri, după ce „mai multe alte reziduuri misterioase în formă sferică au fost aduse la mal”, a precizat consiliul local.

Autoritățile locale au anunțat că ofițerii de mediu au colectat mostre pentru analiză. De asemenea, au menționat că s-au luat măsuri pentru îndepărtarea sferelor în condiții de siguranță, iar publicul a fost avertizat să evite plajele afectate până la noi instrucțiuni.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`