Două persoane ucise într-un atac aerian asupra Liovului, oraș din vestul Ucrainei. Loviturile rusești din timpul nopții au vizat și Kievul

Două persoane ucise într-un atac aerian asupra Liovului, oraș din vestul Ucrainei. Loviturile rusești din timpul nopții au vizat și Kievul
Foto: Hepta - Konstantin Mihalchevskiy

Cel puțin două persoane au fost ucise și alte peste 20 au fost rănite într-un atac aerian al forțelor ruse asupra orașului Liov din vestul Ucrainei, spune guvernatorul regional Maksym Kozystskyi, potrivit BBC.

Atac aerian asupra Kievului și a Liovului în timpul nopții

Primarul Liovului, Andryi Sadovy, a precizat că mai multe clădiri rezidențiale au fost cuprinse de flăcări și că două școli vor fi închise miercuri din cauza atacurilor.

Deasupra Kievului au fost auzit explozii, miercuri dimineață, când sistemele de apărare anti-aeriană încercau să doboare rachetele forțelor ruse.

Armata ucraineană a anunțat că întreaga țară a fost plasată sub alertă de atacuri aeriene.

Cele mai recente atacuri au venit la o zi după loviturile letale din Poltava.

Cel puțin 51 de oameni uciși în atacul din Poltava

Salvatorii continuă să îi caute printre dărâmături pe eventualii supraviețuitori ai atacului care a vizat institutul militar din Poltava. Inițial fuseseră raportate 41 de decese, însă bilanțul a crescut între timp la 51.

Oamenii nu au avut suficient timp pentru a intra în adăposturi după ce s-a dat alarma, spune Ministerul ucrainean al apărării.

Președintele Ucrainei a declarat că rușii vor fi trași la răspundere și a cerut Occidentului mai multă apărarea anti-aeriană și permisiunea de a lovi ținte mai în profunzimea Rusiei.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`