Două cadavre au fost găsite sub dărâmăturile clădirii din Marsilia, prăbușită ieri. Șase persoane sunt declarate dispărute

Două cadavre au fost găsite sub dărâmăturile clădirii din Marsilia, prăbușită ieri. Șase persoane sunt declarate dispărute

Două cadavre au fost găsite după ce o explozie a spulberat o clădire de apartamente cu patru etaje din orașul Marsilia, în sudul Franței.

Cauza rămâne neclară, dar anchetatorii analizează posibilitatea unei scurgeri de gaz

Autoritățile locale au declarat că șase persoane sunt în continuare de negăsit și că eforturile de salvare sunt în curs de desfășurare.

Cinci persoane din clădirile învecinate au suferit răni ușoare în urma exploziei, iar aproximativ 200 de persoane au trebuit să fie evacuate din casele lor. Două blocuri din apropiere s-au prăbușit parțial câteva ore mai târziu, fără a provoca alte răniți.

Aproximativ 100 de pompieri au intervenit la fața locului pentru a face față unui incendiu care a ars sub dărâmături pe tot parcursul zilei de duminică.

Focul a îngreunat progresul și a îngreunat desfășurarea câinilor salvatori, deși autoritățile au declarat duminică seara că incendiul dădea semne de diminuare.

Se crede că imobilul avea câte un apartament la fiecare etaj, iar oficialii orașului au declarat anterior că printre persoanele dispărute se numără un „cuplu tânăr”.

Operațiunile de salvare au continuat până la primele ore ale zilei de luni, cu ajutorul unei macarale și al unor lumini.

Într-o scurtă declarație prin care a anunțat descoperirea cadavrelor, departamentul de pompieri a declarat că „având în vedere dificultățile de intervenție, extragerea [cadavrelor de la fața locului] va dura”.

O sală de sport locală și două școli au fost deschise pentru a-i găzdui pe cei care au fost nevoiți să își părăsească locuințele. De asemenea, se oferă sprijin psihologic.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`