Dosarul ”Camionul groazei”, la final: Românul Gheorghe Nica, 27 de ani de închisoare pentru moartea a 39 de migranți vietnamezi. Alte 3 persoane au primit ani grei de detenție

Dosarul ”Camionul groazei”, la final: Românul Gheorghe Nica, 27 de ani de închisoare pentru moartea a 39 de migranți vietnamezi. Alte 3 persoane au primit ani grei de detenție
Captură Video - 5 News / Youtube

Justiția britanică s-a pronunțat, vineri, în dosarul deschis după ce, în 2019, nu mai puțin de 39 de migranți vietnamezi au fost găsiți morți în remorca unui camion intrat în Anglia. Patru bărbați, inclusiv un român, au fost condamnați la ani grei de detenție.

Gheorghe Nica, unul dintre principalii inculpați, a primit 27 de ani de închisoare pentru omor prin imprudenţă şi trafic de migranţi. Ronan Hughes, transportator nord-irlandez, a fost condamnat la 20 de ani în spatele gratiilor. El și Nica au fost cei care au organizat transportul ilegal soldat cu moartea migranților.

În acelați dosar, doi șoferi de TIR au primit 13 ani şi 4 luni, respectiv 18 ani de închisoare.În instanță, șoferii au spus că știau de contrabandă cu mărfuri, nu și de oamenii din containere. Judecătorii nu i-au crezut.

Cazul camionului cu 39 de vietnamezi morți ajuns în Marea Britanie

Procesul s-a concentrat pe patru transporturi ilegale de emigranți din octombrie 2019, ultimul soldat cu moartea a 39 de oameni. Victimele au fost 28 de bărbați, opt femei și trei copii. Când au început să moară în containerul în care temperatura ajunsese la 38,5 de grade, ei s-au apucat să înregistreze mesaje de adio pentru familii. Moartea a fost cauzată de asfixie și hipertermie.

Hughes a fost cel care a recrutat camionagii dintr-o zonă rurală a Irlandei de Nord. El și Nica aranjau mereu ca oamenii, odată ajunși pe teritoriul britanic, să fie preluați de mai multe autovehicule și duși într-un apartament din sudul Londrei.

În cazul transportului din 22 octombrie, Gheorghe Nica și Ronan Hughes au decis să dubleze numărul de migranți, pentru a-și mări profiturile.

Poliția susține că banda ar fi câștigat peste un milion de lire sterline dacă toate transporturile din octombrie ar fi avut succes.

Ancheta în urma căreia a fost condamnat Gheorghe Nica e cea mai mare derulată vreodată de Poliția Essex.Peste 1.300 de oameni au fost implicați în această anchetă. Polițiștii au au analizat 1.586 declarații de martori.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`