Donețk: Proteste violente în fața casei miliardarului Rinat Ahmetov

Donețk: Proteste violente în fața casei miliardarului Rinat Ahmetov

Mii de ucraineni pro-ruși înarmați participă duminică după-amiaza la un miting în fața casei celui mai bogat om din Ucraina, Rinat Ahmetov, patronul echipei de fotbal Șahtior Donețk, informează Reuters.

Rebelii, criticați de altfel de Ahmetov, nu permit derularea scrutinului prezidenţial „nelegitim” în regiunea Doneţk, unde doar 20 la sută dintre secţiile de votare sunt deschise.

Rinat Ahmetov a îndemnat populația să meargă la vot și a acuzat rebelii de genocid, săptămâna trecută.

Potrivit sursei citate, unii dintre protestatari sunt mascați și au fost agresivi cu jurnaliștii care transmit de la fața locului. Casa omului de afaceri este protejată de agenți înarmați cu cagule pe fețe, cel mai probabil angajaţi ai unor firme private de securitate.

Peste 36 de milioane de alegători sunt chemaţi duminică la urne, în speranţa că astfel se va pune capăt crizei cu care se confruntă republica ex-sovietică de câteva luni, după îndepărtarea de la putere a lui Viktor Ianukovici, care a adus ţara în pragul războiului civil. S-au înregistrat şi incidente. Un fotoreporter italian a fost ucis într-un atac cu obuze în oraşul Slaviansk, în cursul scrutinului prezidenţial. Şi sute de persoane au participat la un protest în centrul oraşului ucrainean Harkov, denunţând scrutinul prezidenţial şi cerând federalizarea Ucrainei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`