Donald Trump trimite Garda Națională în New York, California și Washington, cele trei state puternic afectate de COVID-19

Donald Trump trimite Garda Națională în New York, California și Washington, cele trei state puternic afectate de COVID-19
Foto: hepta.ro

Pandemia de coronavirus se răspândește tot mai rapid și în SUA, unde numărul infecțiilor a ajuns la 35.244, iar numărul deceselor a urcat la 471.

În acest context președintele american Donald Trump a decis trimiterea trupelor Gărzii Naționale în cele trei state care au fost cel mai grav lovite de COVID-19, anume New York, California și Washington, anunță bbc.com.

Garda Națională va fi trimisă pentru a oferi sprijin medical, inclusiv ridicarea unor spitale de campanie.

Primarul democrat al New York-ului, Bill de Blasio, a transmis duminică seara un avertisment privind extinderea infecțiilor cu noul coronavirus în următoarele zile, precizând că situația se va înrăutăți.

El a avertizat că New York-ul se află la zece zile de o criză provocată de lipsa aparatelor de ventilație mecanică.

„Suntem cinstit vorbind la zece zile de o penurie generalizată de aparate de ventilaţie mecanică, măşti chirurgicale, lucruri necesare pentru ca un spital să poată continua să funcţioneze”, a avertizat primarul la CNN, potrivit Agerpres.

El şi-a exprimat regretul că preşedintele „nu mişcă cel mai mic deget pentru a-şi ajuta oraşul natal”.

„Nu pot să fiu mai clar. Dacă preşedintele nu acţionează, persoane care ar fi putut trăi vor muri”, a insistat el.

Statul New York are nevoie de circa 30.000 de aparate de respiraţie artificială, putând costa fiecare peste 40.000 de dolari, a indicat duminică guvernatorul său Andrew Cuomo.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`