Donald Trump, testat negativ cu covid-19, cu teste rapide. Medicul Casei Albe anunță că președintele SUA nu mai e contagios

Donald Trump, testat negativ cu covid-19, cu teste rapide. Medicul Casei Albe anunță că președintele SUA nu mai e contagios
Foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

Președintele SUA Donald Trump a fost găsit negativ la testele rapide pentru depistarea noului coronavirus și nu mai poate fi considerat contagios, a declarat luni medicul său de la Casa Albă, la 10 zile după ce președintele SUA a anunțat că a contractat boala potențial mortală.

„Pot să vă împărtășesc faptul că testele au dat rezultate negative, în mai multe zile consecutive, folosind cardul antigen Abbot BinaxNOW”, a spus Sean Conley într-o declarație.

Medicul a spus că pentru declararea vindecării lui Donald Tramp a fost luată în considerare o serie de măsurători și nu doar testul rapid, scrie ndtv.com.

Într-un comunicat difuzat de Casa Albă, Sean Conley a anunţat luni că Donald Trump a fost testat negativ timp de mai multe zile consecutiv, cu un test rapid de depistare BinaxNOW, dezvoltat de laboratorul Abbott.

„Aceste teste şi alte date clinice arată absenţa replicării virale detectabile”, a precizat el.

În acest comunicat confuz, doctorul Sean Conley a anunţat că Trump a fost testat cu acest test – puţin sensibil – şi nu cu un test standard, folosit de sute de mii de americani, ceea ce sugerează că ar putea fi în continuare ”pozitiv” cu aceste teste, denumite ”PCR”.

Testele antigenice sunt mai puțin sensibile decât testul de diagnostic PCR la niveluri scăzute de virus.

Conley, care nu specifică zilele în care au fost efectuate testele, a adăugat totuși că datele au permis echipei medicale să concluzioneze „că președintele nu este contagios pentru ceilalți”.

Această scurtă declarație a fost emisă în timp ce președintele se afla la bordul Air Force One în drum spre Florida pentru un miting de campanie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`