Donald Trump susține că recentele sale confuzii au fost intenționate: „Sunt un orator grozav”

Donald Trump susține că recentele sale confuzii au fost intenționate: „Sunt un orator grozav”
Foto: Hepta.ro / DPA Images / Jefferee Woo

Donald Trump, favoritul cursei pentru nominalizarea candidatului republican la alegerile prezidențiale din SUA, susține că aparenta confuzie de nume pe care a făcut-o recent a fost intenționată, relatează Reuters.

Într-un discurs de luna trecută, fostul președinte american o încurcase pe Nikki Haley, ultima sa adversară din cursa republicană pentru alegerile prezidențiale, cu Nancy Pelosi, democrata care a condus Camera Reprezentanților. În plus, sugerase că Barack Obama încă ar fi președinte al Statelor Unite.

Donald Trump susține că este „un orator grozav”

„Când am interpus intenționat nume, ei au spus că nu fac diferența între Pelosi și Nikki”, a declarat Donald Trump, miercuri, la un eveniment de campanie din Carolina de Sud, în cadrul căruia a vorbit și despre poziția sa în ceea ce privește NATO.

El susține, totodată, că a fost sarcastic când a spus că Barack Obama încă este președinte.

„Sunt un orator grozav”, a subliniat Donald Trump.

Joe Biden, șir de confuzii

Chestiunea vârstei și a capacităților mentale a fost în prim-planul campaniei pentru alegerile din 2024, având în vedere nenumăratele gafe ale președintelui Joe Biden. De partea cealaltă, oamenii liderului democrat au arătat spre confuziile făcute de rivalul său republican.

Haley (52 de ani) a cerut teste de competență mentală pentru candidații care au vârste mai mari de 75 de ani, inclusiv pentru Biden și Trump, cei mai bătrâni oameni care au fost aleși la președinția Statelor Unite.

Circa 78% dintre respondenții unui sondaj Reuters/Ipsos, inclusiv 71% dintre democrați, s-au arătat de părere că Joe Biden are o vârstă prea înaintată pentru a mai lucra în guvern. Trump se confruntă cu mult mai puțin scepticism din acest punct de vedere – doar 53% dintre respondenți consideră că este prea bătrân pentru activitatea guvernamentală.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`