Donald Trump: „Suntem mai aproape de al Treilea Război Mondial decât îşi poate imagina oricine”

Donald Trump: „Suntem mai aproape de al Treilea Război Mondial decât îşi poate imagina oricine”

Joi, 27 iunie, a avut loc prima dezbatere între Joe Biden, președintele de 81 de ani al SUA și Donald Trump, evitarea celui de-al Treilea Război Mondial fiind o temă consecventă între cei doi.

„Suntem mai aproape de al Treilea Război Mondial decât îşi poate imagina oricine”

În cadrul dezbaterii, Joe Biden a afirmat că conducerea sa în lume, respectiv apărarea Ucrainei împotriva invaziei Rusiei, a evitat un conflict global și mai mare.

Pe de altă parte, Trump consideră că lideri mondiali precum Vladimir Putin și Kim Jong Un din Coreea de Nord se tem de el și nu-și vor testa hotărârea, scrie Știrileprotv.

„Suntem mai aproape de al Treilea Război Mondial decât îşi poate imagina oricine”, a afirmat Donald Trump.

Totodată, Biden a adus în discuţie articolul 5 al NATO, care este invocat atunci când o naţiune membră a NATO este atacată.

„Chiar acum este nevoie de noi”, spune Biden, adăugând: „Este nevoie de noi pentru a proteja lumea, deoarece propria noastră siguranţă este în joc”.

Trump: Războiul din Ucraina nu ar fi avut loc niciodată dacă SUA aveau un „lider”

Războiul din Ucraina nu ar fi avut loc niciodată dacă Statele Unite ar fi avut un „lider”, i-a spus joi Donald Trump preşedintelui Joe Biden în cursul dezbaterii lor de la Atlanta.

De asemenea, candidatul republican a fost foarte critic faţă de miliardele de dolari cheltuite de Statele Unite pentru a sprijini Kievul în războiul împotriva Moscovei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`