Donald Trump și-a anunțat sprijinul tacit pentru QAnon, organizație desemnată de FBI ca posibilă amenințare teroristă

Donald Trump și-a anunțat sprijinul tacit pentru QAnon, organizație desemnată de FBI ca posibilă amenințare teroristă
foto: Hepta.ro / Bestimage / WALTER / BESTIMAGE

Președintele SUA Donald Trump uimește prin noi declarații controversate. Acesta și-a anunțat tacit sprijinul pentru QAnon o organizație desemnată de FBI ca fiind o potențială amenințare teroristă internă. Președintele american spune despre adepții QAnon că sunt oameni „care își iubesc țara” și „care mă plac foarte mult”.

„Sunt oameni cărora nu le place ce văd în locuri precum Portland, Chicago, New York și alte orașe și state. Am auzit că acești oameni iubesc țara noastră și nu le place să vad acest lucru”, a precizat Trump, potrivit The Guardian.

Donald Trump, sprijin pentru organizația QAnon

Întrebat cu privire la teoriile conspirației pe care le propagă această grupare, Trump a răspuns: „Nu am auzit de asta dar se presupune că ăsta e un lucru rău sau un lucru bun?”

Adepții mișcării QAnon susțin și propagă teorii ale conspirației precum cea conform căreia ar exista un „stat paralel satanic” cu care „se luptă Trump și ai cărui membri sunt implicați în pedofilie și trafic de ființe vii și care consumă un chimical-elixir al vieții obținut din sângele copiilor abuzați”.

Întrebat în legătură cu organizația și cu aceste teorii ridicole, Trump a declarat, de la Casa Albă: „Nu știu prea multe lucruri despre această mișcare, dar înțeleg că mă plac foarte mult, lucru pe care îl apreciez. Am auzit că popularitatea lor crește.

Remarcile președintelui american au fost întâmpinate cu entuziasm de QAnon pe rețelele socializare. Facebook a anunțat închiderea mai multor conturi și grupuri ale acestora.

Fost colaborator al lui Trump, reținut pentru delapidare

Declarațiile lui Trump au loc în contextul în careSteve Bannon, fost colaborator, a fost reținut pentru deturnare de fonduri. Potrivit presei străine, Bannon deturna banii printr-un site prin intermediul căruia se strângea suma necesară construcției „zidului” la granița dintreSUAși Mexic promis de președintele american în campania electorală.

În acest context amintim căB1 TVdifuzează, în exclusivitate în România, două producții de excepție realizate de către FRONTLINE, echipa de investigații a PBS –“IMIGRAȚIA: ARMA SECRETĂ A LUI TRUMP”și”TRUMP VERSUS CHINA”,vineri, începând cuora 22.00.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”
17:59 - Stare de alertă în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă și continuă să crească. Mii de persoane participă la activitatea de apărare (GALERIE FOTO)
17:58 - Anchetă în Iași după apelul suspect pe care l-a efectuat un copil de 13 ani la 112
17:56 - Tragedie la Gura Humorului. Un bărbat a murit, iar un altul se află în stare grav. Cum s-a petrecut accidentul
17:34 - Surse: Fost crainic al clubului Dinamo, reținut după ce ar fi agresat sexual un băiat de 16 ani